Για ακόμη μια χρονιά το Consumer Reports ανακοίνωσε τις εταιρίες που κατασκευάζουν τα καλύτερα αυτοκίνητα και σε αντίθεση με πέρυσι, στην κορυφή δεν η Subaru, αλλά η Porsche.

Αν δεν γνωρίζεις τι είναι το Consumer Reports, θα σου αναφέρω πως πρόκειται για έναν Αμερικάνικο μη-κερδοσκοπικό οργανισμό με ιστορία 80+ ετών που δεν στηρίζεται με διαφημίσεις και αγοράζει τα αυτοκίνητα (και τα υπόλοιπα προϊόντα) που δοκιμάζει – δεν είναι “δημοσιογραφικά”. Ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός έχει ως στόχο την ενημέρωση των καταναλωτών σχετικά με προϊόντα που είναι διαθέσιμα στην αγορά, με τους Αμερικάνους να δείχνουν ιδιαίτερη σημασία στο τι προτείνει και στο τι δεν προτείνει το Consumer Reports για αγορά.

1Οι 10 καλύτερες εταιρίες

Με την Porsche στη κορυφή, στη δεύτερη θέση βρέθηκε η Genesis, με τις Subaru, Mazda, Lexus, Audi, Hyundai, BMW, Kia και Mini να συμπληρώνουν την πρώτη δεκάδα. Στον πάτο της λίστας βρέθηκε για ακόμη μια χρονιά η Fiat, ενώ την ακολούθησαν οι Mitsubishi και Jeep.

2Πίνακας

Το Consumer Reports για να καταλήξει στις αποφάσεις του και να δημιουργήσει τον πίνακα που βλέπεις, υπολόγισε τη γενική βαθμολογία, την βαθμολογία της δοκιμής και την προβλεπόμενη αξιοπιστία κάθε μοντέλου κάθε μάρκας. Ο πίνακας παρουσιάζει τον μέσο όρο όλων αυτών των βαθμολογιών ανά εταιρία. Για να δημιουργήσει την Brand Report Card, συνυπολογίζονται οι επιδόσεις του κάθε αυτοκινήτου κάθε μάρκας στον δρόμο, η αξιοπιστία και η ασφάλεια.

Όσο για την απουσία κάποιων εταιριών, το Consumer Reports λέει ότι κάθε μάρκα πρέπει να έχει τουλάχιστον 2 μοντέλα με δεδομένα δοκιμών και αξιοπιστίας για να συμπεριληφθεί. Κατά συνέπεια, οι Maserati και Smart και δεν εμφανίζονται στον πίνακα.

3Τα 10 καλύτερα

Η συνολική βαθμολογία κάθε αυτοκινήτου καταρτίζεται από πολλούς παράγοντες, όπως η βαθμολογία που πήρε το κάθε αυτοκίνητο κατά την δοκιμή, την μέση κατανάλωσή του, τον βαθμό αξιοπιστίας του, την ικανοποίηση των πελατών, όπως και την ασφάλεια που προσφέρει μέσω των αποτελεσμάτων των δοκιμών πρόσκρουσης.

Τα 8 από τα 10 μοντέλα ήταν Ιαπωνικά, το ένα κορεάτικο και το άλλο Αμερικάνικο. H Toyota κυριάρχησε αφού 5 μοντέλα της βρίσκονται ανάμεσα στα 10 καλύτερα.

Φέτος ο οργανισμός έδωσε ιδιαίτερη προσοχή στην ασφάλεια, στην αξιοπιστία, στην ικανοποίηση των ιδιοκτητών και στην οικονομία καυσίμου. Επίσης έκρινε θετικότερα τα μοντέλα που εξοπλίζονται με σύστημα αυτόματου φρεναρίσματος στον βασικό εξοπλισμό.

Έτσι τα καλύτερα αυτοκίνητα ανά κατηγορία είναι τα εξής:

  • Small Car: Toyota Corolla
  • Small SUV: Subaru Forester
  • Hybrid: Toyota Prius
  • Midsized Sedan: Subaru Legacy
  • Large Sedan: Toyota Avalon
  • Midsized, Three-Row SUV: Kia Telluride
  • Compact Pickup Truck: Honda Ridgeline
  • Midsized SUV: Lexus RX
  • Sports Car: Toyota Supra
  • Electric Car: Tesla Model 3