Η Porsche στη Λειψία της Γερμανίας επεκτείνει τις υποδομές της για την φόρτιση ηλεκτρικών οχημάτων στην κεντρική Γερμανία, ανοίγοντας ένα νέο σταθμό φόρτισης, που το ονομάζει Porsche Turbo Charging.

Η συνολική χωρητικότητα αυτού, ο οποίος περιλαμβάνει έξι εσωτερικά σημεία γρήγορης φόρτισης, είναι 7 MW. Αυτό σημαίνει ότι η Porsche Λειψίας διαθέτει σήμερα το πιο ισχυρό πάρκο ταχείας φόρτισης της Ευρώπης, το οποίο λειτουργεί αποκλειστικά με ηλεκτρική ενέργεια από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Συνολικά, στο χώρο της εξυπηρέτησης πελατών υπάρχουν 12 ταχυφορτιστές με ισχύ 350 kW (συνεχές ρεύμα) και τέσσερα σημεία φόρτισης με 22 kW (εναλλασσόμενο ρεύμα), με τον σταθμό να είναι ανοιχτός επτά ημέρες την εβδομάδα, όλο το εικοσιτετράωρο και για τους πελάτες όλων των εταιριών.

Κατά τη διάρκεια της πιλοτικής φάσης, η οποία διαρκεί μέχρι το τέλος Μαρτίου, η ταχεία φόρτιση θα γίνεται δωρεάν για όλους τους χρήστες, και μετά από αυτή την περίοδο η πληρωμή γίνεται με βάση τις τυπικές κάρτες χρέωσης των παρόχων, σύμφωνα με τις αντίστοιχες συνθήκες.