Σε συνέχεια της ακύρωσης της έκθεσης της Γενεύης, η Honda πραγματοποίησε μια διαδικτυακή συνέντευξη τύπου παρουσιάζοντας τη νέα τεχνολογία e:TECHNOLOGY, που διαθέτει πλέον η εξηλεκτρισμένη γκάμα της, ενώ παράλληλα κάνουν το ντεμπούτο τους στην ευρωπαϊκή αγορά τα νέα Jazz Hybrid και Jazz Crosstar, τα οποία δύο διαθέτουν την e:HEV υβριδική τεχνολογία.

Η σειρά των εξηλεκτρισμένων προϊόντων και καινοτόμων συστημάτων διαχείρισης ενέργειας έχει γενική ονομασία e:TECHNOLOGY, και αντιπροσωπεύει τη φιλοδοξία της Honda να προσφέρει μία ολοκληρωμένη γκάμα ηλεκτροκίνητων μοντέλων και προϊόντων διαχείρισης ενέργειας κατάλληλων για τους σύγχρονους ρυθμούς ζωής.

Το υβριδικό νέο Jazz και το ηλεκτρικό Honda e είναι δύο από τα έξι μοντέλα που θα λανσαριστούν, στο πλαίσιο του εξηλεκτρισμού της mainstream γκάμας της Honda, στην Ευρώπη μέχρι το 2022, με το CR-V Hybrid να ολοκληρώνει την οικογένεια ηλεκτροκίνητων προϊόντων της Honda για το 2020.

Μαζί με τη νέα γκάμα μοντέλων της, η Honda κάνει διαθέσιμες τις διαισθητικές (AI) και προηγμένες τεχνολογίες συνδεσιμότητας. Τα Honda e και Jazz διαθέτουν προηγμένες και εύχρηστες καινοτομίες, όπως το σύστημα Honda Personal Assistant (που λειτουργεί με φωνητικές εντολές), ενώ αξιοσημείωτη είναι και η σειρά συνδεδεμένων τεχνολογιών και υπηρεσιών που διατίθενται μέσω της εφαρμογής My Honda+ για smartphone και περιλαμβάνεται στάνταρ και στα δύο μοντέλα.

Τέλος, η Honda παρουσιάζει τις δικές της προτάσεις για φόρτιση των ηλεκτρικών οχημάτων και τη διαχείριση ενέργειας τους. Το Honda Power Charger αποτελεί ένα παράδειγμα υποδομής αστικής φόρτισης από τους ειδικούς της ubitricity. Ολοκληρώνοντας τη γκάμα λύσεων φόρτισης, το Honda Power Manager Prototype δίνει μία πρώτη γεύση της μελλοντικής τεχνολογίας “vehicle-to-grid” (σύνδεση οχήματος-δικτύου ηλεκτρισμού).

Παραπάνω, μπορείς να δεις την παρουσίαση, που έκανε ο Tom Gardner, ανώτερος αντιπρόεδρος της Honda Ευρώπης.