Σύμφωνα με τον Michael Mauer, o επικεφαλής σχεδιασμού της Porsche, η γερμανική εταιρία δεν ετοιμάζει κάποιο ηλεκτρικό ή ηλεκτροκίνητο hypercar. Ο λόγος; Το βάρος, η αεροδυναμική και οι μπαταρίες. Ο Mauer δήλωσε μεταξύ άλλων:

Νομίζω πως σήμερα είναι δύσκολο να βρεθεί η χρυσή τομή ανάμεσα στο βάρος των μπαταριών, στην απόδοση και στην οδική συμπεριφορά. Αυτά τα hypercars δεν είναι μόνο βαριά, αλλά οδηγούνται σε μεγάλο βαθμό από την αεροδυναμική και έτσι καταλήγουν να μοιάζουν μεταξύ τους. Επίσης δεν είναι ιδιαίτερο πλέον ένα ηλεκτρικό hypercar και έτσι θα ήθελα να κάνω κάτι διαφορετικό.

Όπως πρόσθεσε ο Mauer:

Αυτό που προσωπικά βρίσκω πολύ δύσκολο δεν είναι να έχουμε ένα ακόμη hypercar με 2.000 άλογα, αλλά να δημιουργήσουν ένα μικρότερο, ελαφρύτερο μοντέλο που θα δίνει έμφαση στη οδική συμπεριφορά.

Τον περασμένο Σεπτέμβριο ωστόσο, ο Stefan Weckbach, επικεφαλής των ηλεκτρικών projects της Porsche, είχε δηλώσει πως η εταιρία του θα κατασκευάσει ένα νέο -ηλεκτρικό ενδεχομένως- hypercar το οποίο θα έχει την βοήθεια της Rimac, ενώ σε παλαιότερες δηλώσεις του, ο CEO της Porsche, ο Oliver Blume, είχε πει πως ένα νέο hypercar από την Porsche θα παρουσιαστεί το 2025 και θα είναι ηλεκτροκίνητο.