Όπως θα θυμάσαι, ο Anthony Levandowski, όταν δούλευε για λογαριασμό της Google, έκλεψε 14.000 έγγραφα από την εταιρία, χρησιμοποιώντας τα για να αναπτύξει αυτόνομη τεχνολογία για λογαριασμό της Uber. Η Google πήγε την υπόθεση στα δικαστήρια, αναγκάζοντας την Uber να τον απολύσει, με τον Levandowski ωστόσο να αρνείται να επιστρέψει τα αρχεία που είχε κλέψει.

Με δικαστήριο να αποφασίζει πως ο Levandowski πρέπει να πληρώσει 179 εκατ. δολάρια στη Google, ο Levandowski κατέθεσε αίτηση πτώχευσης. Τα περιουσιακά του στοιχεία εκτιμούνται μεταξύ 50 και 100 εκατ. δολαρίων, ενώ φέρεται να έχει υποχρεώσεις ύψους 100 έως 500 εκατ. δολαρίων.

Ο Levandowski κατείχε την θέση του επικεφαλής του τμήματος αυτόνομης οδήγησης της Uber, προτού απολυθεί από αυτή. O Levandowski είναι αντιμέτωπος με 33 κλοπές εμπορικών μυστικών. Πρόκειται για ομοσπονδιακά εγκλήματα, με τον Levandowski, εάν καταδικαστεί, να αντιμετωπίζει μέγιστη ποινή 10 ετών και χρηματική ποινή 250.000 δολαρίων, συν επιστροφή, για κάθε παραβίαση.