Το Koenigsegg Jesko Absolut είναι ικανό για 531 χλμ/ώρα τελικής ταχύτητας

Σχετικά άρθρα

Η Koenigsegg παρουσίασε τη περασμένη Τρίτη τόσο το Gemera, όσο και το Jesko Absolut, με τη σουηδική εταιρία να το χαρακτηρίζει ως το ταχύτερο Koenigsegg όλων των εποχών, αλλά δεν ανακοίνωσε την τελική ταχύτητα του αυτοκινήτου, αφού δεν γνωρίζει με βεβαιότητα την ταχύτητα που μπορεί να πιάσει το νέο της μοντέλο.

Όπως είπε ο Christian von Koenigsegg, οι προσομοιώσεις στους υπολογιστές έδειξαν πως το αυτοκίνητο είναι ικανό να πιάσει τα 531 χλμ/ώρα (330 μίλια/ώρα), αφού το bodykit της Jesko Absolut είναι νέο και έχει αεροδυναμικό συντελεστή οπισθέλκουσας μόλις 0,278 Cd.

Το αυτοκίνητο φορά τον V8 5,0-λίτρων twin-turbo κινητήρα απόδοσης 1.280 ίππων με 1.000 Nm ροπής όταν καταναλώνει βενζίνη και 1.600 ίππων με 1.500 Nm ροπής όταν καταναλώνει E85. Ο κινητήρας συνδυάζεται με το 9-τάχυτο LST αυτόματο κιβώτιο που υπόσχεται “αστραπιαίες” αλλαγές.

Ο Christian von Koenigsegg ρωτήθηκε εάν ο τεράστιος Johnny Bohmer Proving Grounds διάδρομος του Διαστημικού Κέντρου Κένεντι της NASA, μήκους 4,35 χιλιομέτρων, είναι αρκετός για το αυτοκίνητο ώστε να πιάσει την τελική του ταχύτητα, αλλά σύμφωνα με τον ίδιο, το μήκος του είναι αρκετό ώστε το hypercar να πιάσει το 85% της τελικής του ταχύτητας (κοντά στα 451 χλμ/ώρα).

Η μόνη πίστα του κόσμου που διαθέτει ευθεία 8,7 χιλιομέτρων είναι η Ehra-Lessien, εκεί όπου η Bugatti Chiron Super Sport 300+ έχει πιάσει τα 490,48 χλμ/ώρα (304,77 μίλα/ώρα). Ωστόσο η πίστα ανήκει στο VW Group και έτσι είναι απίθανο να την παραχωρήσει στην Koenigsegg προκειμένου να σημειώσει νέο ρεκόρ.

Τέλος ο Christian von Koenigsegg είπε πως θα ξεκινήσουν την προσπάθεια επίτευξης του ρεκόρ ταχύτητας μέσα στον επόμενους 12 μήνες, με το αυτοκίνητο να μην απαιτεί ειδικά ελαστικά, μιας και οι δοκιμές έδειξαν πως τα υπάρχοντα ελαστικά της Michelin αντέχουν να κινούνται με 531 χλμ/ώρα για ένα λεπτό χωρίς προβλήματα. Σύμφωνα με τον von Koenigsegg, οι άνθρωποι της Michelin έμειναν έκπληκτοι από το πόσο “ευγενικά” είναι τα αυτοκίνητα της Koenigsegg με τα ελαστικά τους.

ΠηγήRoadandtrack

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Suzuki: Παραγωγή 30 εκατομμυρίων αυτοκινήτων στην Ινδία

Η Suzuki ανακοίνωσε ότι η συσσωρευμένη παραγωγή αυτοκινήτων ξεπέρασε τις 30 εκατομμύρια μονάδες στην Ινδία στο τέλος Μαρτίου. Η Ινδία γίνεται η δεύτερη χώρα -μετά...

Να τι συμβαίνει σε έναν κινητήρα εάν του βάλεις πολύ παραπάνω λάδι

Όλοι οι κινητήρες εσωτερικής καύσης απαιτούν λάδι για να λειτουργούν, αλλά τι γίνεται εάν βάλεις παραπάνω λάδι από αυτό που ορίζει ο κατασκευαστής; Μερικά...