Jesko Absolut. Το ταχύτερο Koenigsegg όλων των εποχών

Σχετικά άρθρα

Μαζί με το Gemera, η Koenigsegg παρουσίασε σήμερα και το Jesko Absolut, το ταχύτερο μοντέλο που έχει κατασκευάσει μέχρι σήμερα η σουηδική εταιρία. Ουσιαστικά πρόκειται για την έκδοση του Jesko που στοχεύει σε τελική ταχύτητα 300+ μιλίων/ώρα (482+ χλμ/ώρα), με την Koenigsegg να μην ανακοινώνει σήμερα ποια είναι η τελική ταχύτητα του νέου της μοντέλου.

Το μόνο που ανέφερε ο Christian van Koenigsegg είναι πως:

Κοιτάζοντας τα μαθηματικά και της προηγμένες προσομοιώσεις μας, το Jesko Absolut θα είναι απίστευτα γρήγορο, ξεπερνώντας κάθε άλλο αυτοκίνητο παραγωγής,

κάτι που σημαίνει πως θα είναι ταχύτερο ακόμη και από την Bugatti Chiron Super Sport 300+.

Το αυτοκίνητο φορά τον V8 5,0-λίτρων twin-turbo κινητήρα απόδοσης 1.280 ίππων με 1.000 Nm ροπής όταν καταναλώνει βενζίνη και 1.600 ίππων με 1.500 Nm ροπής όταν καταναλώνει E85. Ο κινητήρας συνδυάζεται με το 9-τάχυτο LST αυτόματο κιβώτιο που υπόσχεται “αστραπιαίες” αλλαγές.

Το bodykit της Jesko Absolut είναι νέο και έχει αεροδυναμικό συντελεστή οπισθέλκουσας μόλις 0,278 Cd. Η Koenigsegg επένδυσε περισσότερες από 3.000 ώρες αναλύοντας αεροδυναμικά το bodykit, ενώ δαπάνησε επιπλέον 5.000 ώρες για τον σχεδιασμό και την κατασκευή του αυτοκινήτου. Είναι σε θέση να παράγει έως 1.400 κιλά κάθετης αεροδυναμικής πίεσης. Τα 800 κιλά τα παράγει στα 250 χλμ/ώρα και τα 1.000 στα 275 χλμ/ώρα. Να σημειωθεί πως το πίσω μέρος της Jesko Absolut έχει επεκταθεί κατά 8,5 εκατοστά σε σύγκριση με την Jesko.

Το Jesko Absolut ζυγίζει μόλις 1.320 κιλά στεγνό χάρη στην εκτενή χρήση carbon, με την Koenigsegg να ισχυρίζεται πως ο ιδιοκτήτης του μπορεί να το οδηγεί ως το καθημερινό του αυτοκίνητο. Φορά ζάντες 21″ με ελαστικά διαστάσεων 325/30, έχει πιο συμπαγή ανάρτηση, που μπορεί να μαλακώσει για τις ανάγκες της καθημερινής μετακίνησης, με την πίσω αεροτομή της Jesko να απουσιάζει, με το Jesko Absolut να διαθέτει δύο πτερύγια, εμπνευσμένα από το μαχητικό αεροσκάφος F-15.

Η Koenigsegg δεν αναφέρει πότε σκοπεύει να πιάσει την τελική ταχύτητα του Jesko Absolut, αλλά λέει με νόημα “πως θα τα πάρει το στέμμα της τελικής ταχύτητας μόλις της δοθεί η ευκαιρία.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Υπάλληλος τράκαρε μια Ferrari F40

Ένας 24χρονος Γερμανός υπάλληλος της αντιπροσωπείας αυτοκινήτων Mechatronik, είχε την ατυχία να τρακάρει μια Ferrari F40 ενώ την οδηγούσε για να την πάει να...