Στην έκθεση της Γενεύης του 2018, η RUF παρουσίασε -μαζί με το νέο CTR YellowBird- το νέο SCR, 40 χρόνια μετά τη παρουσίαση του αρχικού SCR, και τώρα η γερμανική εταιρία κάνει γνωστό ότι ολοκλήρωσε το πρώτο αυτοκίνητο παραγωγής.

Το αυτοκίνητο παρουσιάστηκε πρόσφατα σε εκδήλωση στην έδρα της εταιρείας στο Pfaffenhausen της Γερμανίας, ενώ στην εκδήλωση παρουσιάστηκε και το RUF Rodeo Concept, που εμπνεύστηκε από το Rodeo Drive Concours d’Elegance.

Το RUF SCR αποτελεί πολύ σημαντικό αυτοκίνητο για την εταιρία γιατί δεν φέρει κανένα δομικό στοιχείο της Porsche. Αντ’αυτού, διαθέτει carbon monocoque σασί που έχει εξελίξει η ίδια η Porsche. Το carbon σώμα έχει την εμφάνιση της 993, το μεταξόνιο είναι διευρυμένο, με το συνολικό βάρος του αυτοκινήτου να ανέρχεται σε λιγότερο από 1.300 κιλά.

Η ανάρτηση είναι push-rod και στο πίσω μέρος συναντάμε έναν 4,0-λιτρο εξακύλινδρο ατμοσφαιρικό boxer κινητήρα απόδοσης 510 ίππων στις 8.270 σ.α.λ με 470 Nm ροπής στις 5.760 σ.α.λ. Συνδυάζεται με ένα 6-τάχυτο χειροκίνητο κιβώτιο, με την τελική ταχύτητα να ανέρχεται στα 320 χλμ/ώρα.

Η RUF σκοπεύει να κατασκευάσει 15 SCR ετησίως, με την τιμή του καθενός να ορίζεται στα €650.000.