Έκθεση Γενεύης 2018: RUF CTR Yellow Bird με 710 άλογα

Σχετικά άρθρα

Έναν χρόνο μετά την παρουσίασή της CTR στην έκθεση της Γενεύης, η RUF έφερε στην ίδια έκθεση την έκδοση παραγωγής. H CTR αποτελεί το πρώτο in-house σχεδιασμένο και εξελιγμένο supercar της, παρότι έχει ρετρό στοιχεία που προέρχονται από την 911 του 1987, αποτίοντας φόρο τιμής στην CTR Yellow Bird.

Το νέο supercar της RUF διαθέτει ένα carbon monocoque σασί, ολοκληρωτικά σχεδιασμένο από αυτήν, όντας το πρώτο μοντέλο της που το χρησιμοποιεί. Το εμπρός μέρος παραμόρφωσης είναι κατασκευασμένο από χάλυβα, και ενσωματώνει το roll cage, με την ανάρτηση να διαθέτει διπλά ψαλίδια σε pushrod διάταξη, τόσο για το εμπρός και πίσω άξονα.

Κάτω από το πίσω καπό τοποθετείται ένας twin-turbo 3,6-λίτρων επίπεδος εξακύλινδρος κινητήρας, απόδοσης 710 ίππων στις 6.750 Nm σ.αλ και 880 Nm ροπή από τις 2.750 σ.αλ. Ο κινητήρας της RUF κάνει χρήση ξηρού κάρτερ, έτσι ώστε να παρέχει σταθερή πίεση λαδιού σε κάθε συνθήκη.

Η κίνηση στέλνεται στους πίσω τροχούς, μέσω ενός 6-τάχυτου χειροκίνητου κιβωτίου και φυσικά ενός διαφορικού περιορισμένης ολίσθησης. Το συνολικό βάρος του είναι μόλις 1.200 κιλά, καθώς το αμάξωμα είναι από carbon, και για τα 0-100 χλμ/ώρα χρειάζεται μόλις 3,5 δευτ., με τα 200 χλμ/ώρα να τα βλέπεις στο κοντέρ σε χρόνο κάτω των 9 δευτερολέπτων. Έχει τελική ταχύτητα 360 χλμ/ώρα.

Πατάει σε σφυρήλατες μονομπούλονες 19άρες ζάντες αλουμινίου, με ελαστικά 245/35 για τον εμπρός άξονα και 305/30 για τον πίσω. Αυτές κρύβουν τους carbon-cermamic δίσκους, διαστάσεων 380 χλστ. εμπρός και 350 χλστ. πίσω, με δαγκάνες έξι και τεσσάρων πιστονιών, αντίστοιχα.

Το εσωτερικό του CTR είναι αρκετά λιτό και μινιμαλιστικό, καθώς έχει χώρο για μόνο δύο θέσεις, κάνοντας εκτενή χρήση ελαφριών υλικών. Το μεγαλύτερο μέρος της καμπίνας είναι επενδυμένο με alcantara, ενώ υπάρχει δέρμα και carbon, με την RUF να προσπαθεί να διατηρήσει τη retro εικόνα του παλιού μοντέλου.

Η παραγωγή του αυτοκινήτου θα περιοριστεί στα 30 αντίτυπα (συν ένα το πρωτότυπο), και θα γίνεται στο εργοστάσιο της εταιρίας στη πόλη Pfaffenhausen, στην Γερμανία. Η τιμή του είναι αρκετά τσουχτερή μιας και ξεκινά από τις 750.000 ευρώ.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Porsche καταργεί τις 718 Boxster και 718 Cayman στην Ευρώπη

Η Porsche καταργεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση τις τρέχουσες γενιές των 718 Boxster και 718 Cayman για τον ίδιο λόγο που κατήργησε και την προηγούμενη...

Η ηλεκτρική Porsche Boxster σε δοκιμές

Η Porsche συνεχίζει τις δοκιμές εξέλιξης και ανάπτυξης της νέας γενιάς της Boxster, με το αυτοκίνητο να κυκλοφορεί το 2025 μαζί με την Cayman....

BMW XM by AC Schnitzer

Η AC Schnitzer μας δείχνει την πρόταση της για την BMW XΜ. Τοποθετεί ζάντες 23" και χαμηλότερη ανάρτηση κατά 2 - 2,5 εκατοστά, αποστάτες...
Autoblog.gr