Πριν τέσσερις μήνες, η Skoda παρουσίασε στην Αγία Πετρούπολη της Ρωσίας τη δεύτερη γενιά του Rapid. Και ενώ είχε γίνει γνωστό ότι το Rapid που κυκλοφορεί στη Ρωσία θα ήταν το ίδιο και για τις άλλες αγορές, σήμερα η Skoda μας δείχνει το μοντέλο που θα είναι διαθέσιμο στην κινέζικη αγορά. Αυτό φέρει αρκετές λιγότερες αλλαγές σε σχέση με το μοντέλο της Ρωσίας, γι’αυτό χαρακτηρίζεται ως facelift, και όχι νέα γενιά.

Έτσι, στην Ασιατική χώρα το ανανεωμένο Rapid θα συνεχίσει να διατίθεται σε 5-θυρη hatcback και 4-θυρη sedan έκδοση, καθώς στη Ρωσία δεν είναι διαθέσιμη η δεύτερη. Οι αλλαγές του μοντέλου για την Κίνα είναι περιορισμένες και εντοπίζονται στα νέα φωτιστικά σώματα και στους επανασχεδιασμένους προφυλακτήρες.

Στο εσωτερικό, η πιο σημαντική αλλαγή είναι η τοποθέτηση μιας νέας, μεγαλύτερης οθόνης για το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας στο κέντρο της κονσόλας, διαγωνίου 8 ιντσών. Αυτό προσφέρει over-the-air ενημερώσεις, όπως επίσης συμβατότητα με Android Auto και Apple CarPlay.

Μηχανικά, το Rapid διαθέτει έναν 1.500άρη τετρακύλινδρο ατμοσφαιρικό βενζινοκινητήρα απόδοσης 111 ίππων και 145 Nm ροπής, ο οποίος συνδυάζεται είτε με ένα 5-ταχυτο χειροκίνητο κιβώτιο, είτε με ένα 6-τάχυτο αυτόματο, με τον κινητήρα να πληροί τις αυστηρές προδιαγραφές ρύπων που θα ισχύουν στην Κίνα από τον Ιούλιο του 2023.