Αυτά τα εργοστάσια αυτοκινήτου έκλεισαν λόγω του κορωνοϊού στην Ευρώπη

Σχετικά άρθρα

Η πανδημία του κορωνοϊού δεν αφήνει ανεπηρέαστες τις αυτοκινητοβιομηχανίες στην Ευρώπη, με την μια μετά την άλλη να ανακοινώνουν είτε την αναστολή της λειτουργίας των εργοστασίων τους, είτε την μείωση της παραγωγής τους.

Γερμανία

Στην ατμομηχανή της Ευρώπης η Ford έχει μειώσει την παραγωγή της στο εργοστάσιό της στο Saarlouis. Περίπου 1.000 από τους υπαλλήλους του εργοστασίου μετακινούνται από τη Γαλλία κάθε μέρα και αυτό μπορεί να μην είναι δυνατό να διατηρηθεί, ανέφερε η εταιρεία.

Το εργοστάσιο της Ford στην Κολωνία σε μεγάλο βαθμό λειτουργεί κανονικά προς το παρόν, δήλωσε ένας εκπρόσωπος του εργοστασίου.

Το πρωί ο όμιλος PSA έκανε γνωστό πως θα κλείσει τα ευρωπαϊκά εργοστάσια του μέχρι τις 27 Μαρτίου. Αυτό επηρεάζει τα θυγατρικά εργοστάσια της Opel στο Eisenach και το Ruesselsheim, τα οποία θα σταματήσουν την παραγωγή από αύριο, Τρίτη 17 Μαρτίου.

Η Opel ζήτησε από εκατοντάδες διοικητικούς υπαλλήλους στην έδρα της στο Ruesselsheim να εργαστούν από το σπίτι αφού ένας εργαζόμενος βρέθηκε θετικός για κορωνοϊό. Η παραγωγή στα κεντρικά γραφεία του Ruesselsheim δεν έχει επηρεαστεί, δήλωσε ένας εκπρόσωπος της εταιρείας.

Η Volkswagen έστειλε πέντε εργαζόμενους στο εργοστάσιο των εξαρτημάτων της στο Kassel, στο σπίτι τους γιατί ένας εργαζόμενος είναι θετικός στον ιό.

Δύο εργαζόμενοι στο εργοστάσιο στο Wolfsburg βρίσκονται σε καραντίνα στο σπίτι τους, μετά από την διάγνωση ότι είναι θετικοί στον ιό. Είχαν κάνει ιδιωτικά ταξίδια και δεν είχαν ακόμη επιστρέψει στη δουλειά και έτσι δεν είχαν έρθει σε επαφή με συναδέλφους, οπότε δεν κρίθηκε απαραίτητη η ανάληψη περαιτέρω δράσης, δήλωσε εκπρόσωπος της VW.

Η Daimler έκανε γνωστό πως κλείνει την πλειοψηφία των εργοστασίων της στην Ευρώπη για τουλάχιστον τις επόμενες δύο εβδομάδες.

Ηνωμένο Βασίλειο

Η PSA θα σταματήσει την παραγωγή στο εργοστάσιο της Vauxhall στο λιμάνι του Ellesmere την Τρίτη, ενώ η παραγωγή θα σταματήσει την Τετάρτη στο Λούτον.

Η Nissan κλείνει το εργοστάσιό της στο Sunderland.

Γαλλία

Η παύση των εργασιών στα εργοστάσια της PSA σε όλη την Ευρώπη καθορίζει ότι το εργοστάσιο της στο Mulhouse της Γαλλίας έκλεισε από σήμερα. Τα εργοστάσια σε Poissy, Rennes και Sochaux θα σταματήσουν την παραγωγή την Τρίτη. Το εργοστάσιο της PSA στο Hordain θα ακολουθήσει την Τετάρτη.

Η Renault ανακοίνωσε πως κλείνει όλα τα εργοστάσιά της στη Γαλλία.

Η Toyota ανακοίνωσε πως αναστέλλει τη παραγωγή του εργοστασίου της στη Γαλλία από τις 18 έως τις 31 Μαρτίου.

Ιταλία

Η Fiat Chrysler σταματά την παραγωγή έως τις 27 Μαρτίου στα ιταλικά της εργοστάσια. Η Ferrari έκλεισε τα δύο εργοστάσιά της στην Ιταλία μέχρι τις 27 Μαρτίου, αναφέροντας έλλειψη εξαρτημάτων.

Η Lamborghini έκλεισε το εργοστάσιό της κοντά στη Μπολόνια μέχρι τις 25 Μαρτίου. Η Brembo ανέστειλε την παραγωγή σε τέσσερα εργοστάσια της στην Ιταλία. Η Magneti Marelli ανέστειλε την παραγωγή για 3 ημέρες.

Ισπανία

Η Volkswagen σταμάτησε την παραγωγή για μια εβδομάδα στο εργοστάσιό της στην Παμπλόνα. Το εργοστάσιο κατασκευάζει τα μοντέλα VW Polo και T-Cross.

Η Ford έκλεισε το εργοστάσιό της στη Βαλένθια μέχρι τη Δευτέρα 23 Μαρτίου, αφού τρεις εργαζόμενοι βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό.

Το εργοστάσιο της Seat κοντά στη Βαρκελώνη θα μπορούσε να σταματήσει για έως και έξι εβδομάδες λόγω προβλημάτων στη σύνθεση των ομάδων εργασίας και μειωμένης υλικοτεχνικής υποστήριξης.

Τα εργοστάσια της Renault στην Ισπανία έκλεισαν για όσο διαρκεί η κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Τα δύο εργοστάσια της Nissan στη Βαρκελώνη, σταμάτησαν την εργασία τους μετά την προσβολή εργαζομένων σε ένα προμηθευτή τροχών. Η διακοπή θα συνεχιστεί τουλάχιστον μέχρι την επομένη Δευτέρα, δήλωσε ένας εκπρόσωπος της εταιρείας.

Το εργοστάσιο της PSA στη Μαδρίτη θα κλείσει σήμερα και το εργοστάσιό στο Vigo θα σταματήσει την παραγωγή την Τετάρτη.

Οι 5.0000 εργαζόμενοι της Mercedes στο εργοστάσιό της στη πόλη Βιτόρια-Γκαστέις της Ισπανίας, σταμάτησαν από μόνοι τους την παραγωγή, επειδή η εταιρία δεν είχε πάρει τα κατάλληλα μέτρα μέτρα προφύλαξης, παρά το γεγονός πως ένας εργαζόμενος έχει βρεθεί θετικός στον κορωνοϊό, ενώ 23 άλλοι έχουν τεθεί σε καραντίνα. Τελικά η διοίκηση αποφάσισε το κλείσιμο του εργοστασίου, το οποίο στις εγκαταστάσεις του παράγει τα επαγγελματικά Vito και V-Class.

Σλοβακία

Το VW Group αναστέλλει την παραγωγή του εργοστασίου της στη Μπρατισλάβα. Το εργοστάσιο κατασκευάζει τα Porsche Cayenne, Volkswagen Touareg και Audi Q7, μαζί με τα VW Up, Skoda Citigo και Seat Mii, όπως επίσης και μέρη για την Bentley Bentayga.

Η PSA θα σταματήσει την παραγωγή στην Τρνάβα από την Πέμπτη. Η Jaguar Land Rover δήλωσε ότι το εργοστάσιό της στη Σλοβακία λειτουργεί κανονικά.

Τσεχική Δημοκρατία

Τα σωματεία στα τσεχικά εργοστάσια της Skoda και της Hyundai ζήτησαν 14ημερη καραντίνα για τους εργαζόμενους. Η Skoda ανακοίνωσε πως από την Τετάρτη 18 Μαρτίου θα κλείσει για δύο εβδομάδες τα εργοστάσιά της, με τους εργαζομένους της να λαμβάνουν το 70% των αποδοχών τους για τις μέρες που τα εργοστάσια θα παραμείνουν κλειστά.

Πορτογαλία

Η μονάδα Autoeuropa της Volkswagen κοντά στη Λισαβόνα έχει μειώσει την ημερήσια παραγωγή της κατά 16% λόγω έλλειψης εργαζομένων. Επτά από τους 5.536 εργαζόμενους της Autoeuropa είναι απομονωμένοι εξαιτίας του κορωνοϊού.

Η PSA θα κλείσει το εργοστάσιό της στο Mangualde από την Τετάρτη.

Η Toyota ανακοίνωσε πως αναστέλλει τη παραγωγή του εργοστασίου της στη Πορτογαλία από τις 16 έως τις 30 του μηνός.

Πολωνία

Η Fiat έκλεισε το εργοστάσιό της Tychy, μέχρι τις 27 Μαρτίου.

Το εργοστάσιο της PSA στο Gliwice της Πολωνίας θα σταματήσει την παραγωγή την Τρίτη.

Σουηδία

Η Volvo δήλωσε ότι τα εργοστάσια της, στη Σουηδία, δεν επηρεάζονται από την επιδημία του κορωνοϊού, μέχρι τώρα.

Σερβία

Η Fiat έχει κλείσει το εργοστάσιό της στο Κραγκούγιεβατς μέχρι τις 27 Μαρτίου

Βέλγιο

Η Audi δήλωσε ότι αγωνίζεται να διατηρήσει την παραγωγή της στο εργοστάσιό της στις Βρυξέλλες, επειδή μερικοί εργαζόμενοι είχαν μειώσει την παραγωγική δυνατότητα λόγω των ανησυχιών τους για τον ιό. Ο τρόπος προστασίας των εργαζομένων ήταν αντικείμενο συζητήσεων μεταξύ διοίκησης και συνδικάτων.

Η Volvo δήλωσε ότι μέχρι στιγμής, το εργοστάσιό της στη Γάνδη δεν επηρεάζεται από τον κορωνοϊό.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Τα ευρωπαϊκά λιμάνια γεμίζουν με απούλητα αυτοκίνητα

Χιλιάδες αυτοκίνητα είναι σήμερα σταθμευμένα σε πολλά ευρωπαϊκά λιμάνια, πολλά από τα οποία προέρχονται από την Κίνα. Αρκετές αυτοκινητοβιομηχανίες έχουν μισθώσει μεγάλες εκτάσεις σε...

Δες μια Pagani Utopia να διασχίζει έναν πλημμυρισμένο δρόμο στο Ντουμπάι

Μια από τις χειρότερες κακοκαιρίες των τελευταίων ετών "χτύπησε" τις περασμένες ημέρες τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, με το Ντουμπάι να μετατρέπεται σε μία απέραντη...