Τουλάχιστον δύο πρωτότυπα του Tesla Semi βρέθηκαν τις προηγούμενες ημέρες στην Αλάσκα, με την αμερικάνικη εταιρία να πραγματοποιεί τις απαραίτητες δοκιμές εξέλιξης. Και τα δύο φωτογραφήθηκαν πάνω σε τρέιλερ στην πολιτεία του Όρεγκον, με κατεύθυνση πιθανώς προς το εργοστάσιο της Tesla, στη Καλιφόρνια.

1

Ο Elon Musk έχει κάνει γνωστό πως το φορτηγό της Tesla θα έχει μεγαλύτερη αυτονομία από ότι αρχικά είχε ανακοινωθεί. Συγκεκριμένα η αυτονομία θα αγγίζει τα 600 μίλια (966 χλμ), 160+ χλμ περισσότερα από την αρχική ανακοίνωση της εταιρείας των 500 μιλίων.

2

Η Tesla ήθελε να ξεκινήσει την παραγωγή του ηλεκτρικού της φορτηγού μέσα στο 2019, κάτι το οποίο δεν έγινε. Η ημερομηνία αυτή μετατέθηκε για το 2020, αλλά παραμένει άγνωστο πως ο νέος κορωνοϊός θα επηρεάσει τον προγραμματισμό της εταιρίας.

3

Το φορτηγό της Tesla είναι πολύ γρήγορο στην επιτάχυνση, μιας και είναι σε θέση να κάνει τα 0-96 χλμ/ώρα σε μόλις 5 δευτερόλεπτα όταν δεν κουβάλα καρότσα, ενώ όταν ρυμουλκεί φορτίο 36.290 κιλών θα είναι σε θέση να κάνει τα 0-96 χλμ/ώρα σε 20 δευτερόλεπτα. Τέλος, θα μπορεί να ανέβει ανηφόρα κλίσης 5% με σταθερή ταχύτητα 105 χλμ/ώρα. Η τιμή του θα ξεκινά από τις 150.000 δολάρια.