O κορωνοϊός καθυστερεί την Αμερική στην παραγωγή λιθίου

Σχετικά άρθρα

Η πανδημία του νέου κορωνοϊού αμβλύνει τις προσπάθειες των Η.Π.Α. για την παραγωγή λιθίου, σπάνιων γαιών και άλλων υλικών που χρησιμοποιούνται στις μπαταρίες των ηλεκτρικών οχημάτων και σε εξοπλισμό υψηλής τεχνολογίας, με αποτέλεσμα να καθυστερήσει το σχέδιο του Donald Trump, το οποίο έχει σκοπό να περιορίσει τον κινεζικό έλεγχο στον στρατηγικό τομέα των ορυκτών.

Καθώς η πανδημία έχει σκοτώσει πάνω από 22.000 ανθρώπους σε ολόκληρο τον πλανήτη, με τις Η.Π.Α. να μετρούν σχεδόν 69.000 κρούσματα και 1.037 θανάτους, τα ανθρακωρυχία των Η.Π.Α. έχουν επιβραδύνει τις εργασίες τους, τις περιβαλλοντικές θεωρήσεις και τις αιτήσεις δανείων.

Εταιρίες όπως η Piedmont, η Lithium Americas Corp και η Ioneer Ltd, με δυο εξ’αυτών να τρέχουν projects στη Νεβάδα, δήλωσαν ότι αντιμετωπίζουν πλέον σημαντικές δυσκολίες που θα μπορούσαν να καθυστερήσουν την κατασκευή των ορυχείων τους, με τον κορωνοϊό να τα βγάζει εκτός προγραμματισμού για ένα έως δύο χρόνια, κάτι που βοηθά την Κίνα.

ΠηγήReuters

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Τα ευρωπαϊκά λιμάνια γεμίζουν με απούλητα αυτοκίνητα

Χιλιάδες αυτοκίνητα είναι σήμερα σταθμευμένα σε πολλά ευρωπαϊκά λιμάνια, πολλά από τα οποία προέρχονται από την Κίνα. Αρκετές αυτοκινητοβιομηχανίες έχουν μισθώσει μεγάλες εκτάσεις σε...

Δες μια Pagani Utopia να διασχίζει έναν πλημμυρισμένο δρόμο στο Ντουμπάι

Μια από τις χειρότερες κακοκαιρίες των τελευταίων ετών "χτύπησε" τις περασμένες ημέρες τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, με το Ντουμπάι να μετατρέπεται σε μία απέραντη...