Την προηγούμενη εβδομάδα ο Donald Trump εξαπέλυσε επίθεση εναντίον της GM και της CEO της, Mary Barra, κατηγορώντας την εταιρία πως δεν ενήργησε γρήγορα για την κατασκευή αναπνευστήρων, αλλά την ίδια ημέρα, η GM απάντησε στον πρόεδρο των ΗΠΑ πως ξεκινά άμεσα την παραγωγή τόσο των αναπνευστήρων όσο και προστατευτικών μασκών.

Τώρα ο πρόεδρος των ΗΠΑ, με νέο του tweet, κάνει στροφή 180 μοιρών, εκθειάζοντας αυτή την φορά την GM. Συγκεκριμένα έγραψε:

Η General Motors κάνει μια φανταστική δουλειά. Δεν νομίζω πως πρέπει πλέον να ανησυχούμε γι’αυτή.

Η GM θα κατασκευάζει σε συνεργασία με την Ventec, μηνιαίως 10.000 VOCSN αναπνευστήρες στο εργοστάσιό της στο Kokomo, της Indiana, με τις πρώτες παραδόσεις τους να ξεκινούν τις επόμενες ημέρες. Η GM μάλιστα αναφέρει πως έχει θέσει ως στόχο την παραγωγή 200.000 VOCSN αναπνευστήρων.

Η GM έχει δεχτεί ήδη μια παραγγελία για 30.000 αναπνευστήρες, κόστους 489,4 εκατ. δολαρίων, που θα πρέπει να παραδοθούν μέχρι τα τέλη Αυγούστου. ενώ μέχρι τις 1η Ιουνίου θα πρέπει να έχει παραδώσει 6.132 αναπνευστήρες.

Επίσης η GM θα παράγει χειρουργικές μάσκες επιπέδου 1 που έχουν πιστοποίηση από τον FDA στο εργοστάσιό της στο Warren του Michigan. Η παραγωγή θα ξεκινήσει μέσα στις επόμενες ημέρες και εντός δύο εβδομάδων η GM θα κατασκευάζει 50.000 μάσκες ημερησίως, με δυνατότητα η παραγωγή να διπλασιαστεί στις 100.000 μάσκες ανά ημέρα.