Η Aston Martin εδώ και μερικούς μήνες έχει μπει σε “εποχή” Lawrence Stroll, καθώς ο Καναδός δισεκατομμυριούχος αγόρασε ένα πολύ σημαντικό μέρος του μετοχικού κεφαλαίου της βρετανικής εταιρίας, δίνοντας σε αυτή την απαραίτητη οικονομική ανάσα που χρειάζεται για -τουλάχιστον- τους επόμενους 12 μήνες.

Μεταξύ άλλων, ο Stroll έχει κάνει γνωστό ότι η Aston Martin θα εισέλθει στο πρωτάθλημα της Formula 1 ως εργοστασιακή συμμετοχή, και σε πρόσφατη συνέντευξη του ο CEO της εταιρίας, Andy Palmer, μίλησε για το νέο επιχειρηματικό μοντέλο που θα ακολουθήσει πλέον, τονίζοντας:

Έφτασε η ώρα για εμάς να πετύχουμε και να προσπαθήσουμε να γίνουμε η Αγγλική Ferrari, ζητώντας από τους πελάτες να διαμορφώσουν τα αυτοκίνητα τους και να περιμένουν να κατασκευαστούν. Η DBX ήδη δείχνει πώς θέλουμε να συνεχίσουμε. Κατασκευάζουμε αυτά τα αυτοκίνητα “κατά παραγγελία” και το βιβλίο παραγγελιών για το 2020 είναι γεμάτο.

Αυτή η αλλαγή δεν θα είναι μία εύκολη υπόθεση για την Aston Martin, καθώς σύμφωνα με τον Palmer, η εταιρία θα πρέπει πρώτα να πουλήσει ότι αυτοκίνητα έχει παράξει και μετά να αρχίσει να κατασκευάζει τα bespoke μοντέλα. Ακόμα, πρέπει να βελτιώσει την ποιότητα της, ενώ τέλος πρέπει να φτιάξει τη γκάμα της, ξεκινώντας με τα κεντρομήχανα μοντέλα (Valkyrie, Valhalla και Vanquish), και να βγάλει στην αγορά ένα μοντέλο με τον νέο υβριδικό V6, ώστε να δείξει ότι συμμορφώνεται με περιβαλλοντική τάση της εποχής.

Τώρα αν θα γίνει η Ferrari της Αγγλίας, και αν μια τέτοια δήλωση την τιμά σαν μάρκα, ο χρόνος θα το δείξει.