Τον περασμένο Νοέμβριο η Aston Martin παρουσίασε το πρώτο της SUV, το DBX, από το οποίο έχει μεγάλες προσδοκίες. Σύμφωνα με τον νέο πρόεδρο της βρετανικής εταιρίας, Lawrence Stroll, ο κύριος στόχος της εταιρείας είναι η επανεκκίνηση της παραγωγής και το λανσάρισμα του μοντέλου, το οποίο αναμένεται να γίνει από το δεύτερο εξάμηνο του έτους.

Όπως όλες οι αυτοκινητοβιομηχανίες στην Ευρώπη, έτσι και η Aston Martin αναγκάστηκε τον Μάρτιο να σταματήσει τη λειτουργία των δύο εργοστασίων της, αυτό στο Gaydon της Αγγλίας και στο St. Athan της Ουαλίας. Από τις 27 Απριλίου, όμως, η Aston Martin θα ξεκινήσει να παράγει και πάλι αυτοκίνητα.

Ο Stroll πρόσθεσε ότι η βρετανική αυτοκινητοβιομηχανία θέλει να γεμίσει το βιβλίο παραγγελιών της και θα επενδύσει στην ανάπτυξη κεντρομήχανων μοντέλων, με την παραγωγή ηλεκτρικών αυτοκινήτων να βρίσκεται στο μακροπρόθεσμο ορίζοντα.

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και οι παλιότερες δηλώσεις του CEO της βρετανικής εταιρίας, Andy Palmer, ο οποίος αναμένει το DBX να σημειώνει 4.000 με 5.000 πωλήσεις ετησίως, συμβάλλοντας ουσιαστικά στα οικονομικά αποτελέσματα της εταιρίας, με αυτήν να επιστρέφει στη κερδοφορία, ενώ για το 2020 ο Palmer εκτιμά πως η Aston Martin θα πουλήσει 6.000 με 6.500 αυτοκίνητα.