Μπορεί η δική μας πρωταπριλιάτικη φάρσα να ήθελε τον Sebastian Vettel να αποχαιρετά την Ferrari επειδή δεν αποδέχτηκε τη μεγάλη μείωση των αποδοχών που του πρότεινε η Scuderia, αλλά ιταλικά δημοσιεύματα θέλουν τον Vettel όντως να έχει απορρίψει την αρχική πρόταση της Ferrari, η οποία ήταν για επέκταση του συμβολαίου του για 1 έτος, με απολαβές μειωμένες κατά 2/3 σε σχέση με αυτές του τωρινού του συμβολαίου, ύψους 30 εκατ. ευρώ.

Ο Vettel παραμένει ο δεύτερος πιο επιτυχημένος εν ενεργεία οδηγός του πρωταθλήματος της Formula 1, πίσω από τον Hamilton, με τα δημοσιεύματα να θέλουν την Ferrari να σκέφτεται τους Daniel Ricciardo, Carlos Sainz, Antonio Giovinazzi αλλά και τον Fernando Alonso, με την ιταλική εταιρία να να φέρεται πως θα προτείνει στον Ισπανό μονοετές συμβόλαιο.

Σε ότι αφορά το μέλλον του Vettel, σε περίπτωση που αυτός φύγει τελικά από την Ferrari και δεν αποσυρθεί από την ενεργό δράση, τότε ίσως τον δούμε στην McLaren, ενώ ορισμένοι μιλούν και για επιστροφή του στην Red Bull, αν και το τελευταίο σενάριο φαντάζει απίθανο, μιας και η Red Bull “έχει επενδύσει” στον Max Verstappen, έχοντας υπογράψει με τον Ολλανδό νέο συμβόλαιο έως και το 2023.