Το σχέδιο της Bentley να αναδημιουργήσει το Blower, ένα από τα παλαιότερα και πιο εμβληματικά αγωνιστικά αυτοκίνητά της, έχει προκαλέσει την αντίδραση ορισμένων συλλεκτών.

Ο Ralph Lauren και άλλοι συλλέκτες, έστειλαν από κοινού μια επιστολή στον CEO της Bentley, Adrian Hallmark με την οποία εξέφρασαν τις ανησυχίες τους, υποστηρίζοντας πως τα νέα Blower:

Θα μειώσουν τον ιδιαίτερο θαυμασμό και δέος που μπορεί να προέλθει μόνο όταν κάποιος αντικρίζει το γνήσιο αυτοκίνητο.

Η επιστολή εκτός από τον Ralph Lauren, υπογράφεται μεταξύ άλλων από τον Λόρδο Bamford, τον Evert Louwman, τον William Connor, τον Simon Kidston και άλλους συλλέκτες, με τον Kidston, του οποίου ο θείος είχε κερδίσει τον 24-ωρο αγώνα αντοχής τους Le Mans του 1930 οδηγώντας μια Bentley Speed Six, να δηλώνει πως τα νέα Blower θα μειώσουν τις τιμές των αυθεντικών Blower, ενώ κατηγόρησε την Bentley πως αποφάσισε να κατασκευάσει τα νέα Blower μόνο και μόνο για να βγάλει κέρδος.

Η Bentley από την μεριά της απαντά πως:

Μετά από πολλές έρευνες και συζητήσεις με διάφορους ενδιαφερόμενους, όπως vintage ιδιοκτήτες Bentley, αποκαταστάτες, ειδικούς, καθώς και μιας ομάδας μελών των Bentley Drivers Club και Benjafield Club, αποφασίσαμε να επαναφέρουμε στη παραγωγή το Blower, αφού πήραμε μια συγκλονιστικά μεγάλη θετική απήχηση.

Ενώ είχαμε και ορισμένες παρόμοιες ανησυχίες με αυτές που εκφράστηκαν στην επιστολή, η συντριπτική πλειοψηφία των σχολίων υποστήριξε πολύ το project. Ως εκ τούτου προχωρήσαμε.

Η Bentley πρόσθεσε πως τα νέα Blower δεν θα είναι βαμμένα στους ίδιους συνδυασμούς χρωμάτων με τα τέσσερα αυθεντικά Blower, έτσι ώστε τα νέα Blower να μπορούν άμεσα να αναγνωριστούν πως δεν είναι τα αυθεντικά μοντέλα.

Τα τέσσερα αρχικά Blower είναι μοναδικά, εξαιρετικά σπάνια και εξαιρετικά πολύτιμα, και το καθένα έχει τη δική του απίστευτη ιστορία. Κανένα νέο αυτοκίνητο ή κάποια προσθήκη δεν μπορεί να το αλλάξει αυτό.