Η Ferrari δοκιμάζει έναν υβριδικό κινητήρα (V6;) πάνω σε μια 488

Σχετικά άρθρα

Τον Σεπτέμβριο του 2018 ο CEO της Ferrari, Louis Camilleri, ανακοίνωσε το 5ετές πλάνο της ιταλικής αυτοκινητοβιομηχανίας, το οποίο περιλαμβάνει 15 νέα μοντέλα έως το 2022. Τα πέντε εξ’αυτών παρουσιάστηκαν κατά τη διάρκεια της περασμένη χρονιάς (F8 Tributo, F8 Spider, 812 GTS, SF90 Stradale και Roma). Για φέτος η Ferrari έχει προγραμματίσει να μας δείξει δύο νέα μοντέλα, τα οποία θα παρουσιαστούν κατά το δεύτερο μισό του έτους, ενώ η Purosangue θα κάνει την εμφάνιση της το 2021.

Εκτός των νέων μοντέλων, η Ferrari έχει βάλει πλώρη για την “υβριδικοποίηση” της γκάμας της και μετά την SF90 Stradale -η οποία κινείται με ένα υβριδικό V8 κινητήρα απόδοσης 1.000 ίππων- φαίνεται ότι ετοιμάζει και ένα μικρότερο υβριδικό σύνολο. Αυτό λέγεται ότι θα συνδυάζει έναν V6 κινητήρα με κάποιον/ους ηλεκτροκινητήρα/ες, και πιθανότατα κρύβεται κάτω από αυτό το πρωτότυπο της 488, που πιάστηκε να δοκιμάζεται στο Maranello.

Η 488 έχει αντικατασταθεί από την F8 Tributo, άρα αυτό που βλέπουμε αποτελεί ένα μουλάρι δοκιμών, με τα σήματα που υπάρχουν στις πόρτες και στο εμπρός μέρος να υποδηλώνουν την ύπαρξη ρεύματος, και άρα υβριδικού κινητήρα.

Παλιότερες φήμες έλεγαν ότι η Ferrari εξελίσσει ένα υβριδικό σύνολο με βάση τον V6 2,9-λίτρων twin-turbo κινητήρα των Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio και Stelvio Quadrifoglio που θα συνδυάζεται με έναν ηλεκτροκινητήρα, αλλά ο επικεφαλής επικοινωνίας της ιταλικής εταιρίας, Enrico Galliera, το διέψευσε κατηγορηματικά.

Διάβασε ακόμα

Ο υβριδικός κινητήρας της SF90 Stradale θα χρησιμοποιηθεί και σε άλλα μοντέλα της Ferrari

ΠηγήFacebook

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Μεγαλύτερη και πιο αεροδυναμική η νέα BMW X3

Η BMW έδωσε στη δημοσιότητα μια σειρά από καμουφλαρισμένες φωτογραφίες της νέας, τέταρτης γενιάς, της X3, που αναμένεται να παρουσιαστεί εντός του 2024. Η...

Ferrari: Δημιουργία ερευνητικού κέντρου για την ανάπτυξη μπαταριών

Η Ferrari εγκαινίασε ένα νέο ερευνητικό κέντρο ηλεκτροχημείας στο Πανεπιστήμιο της Μπολόνια, καθώς ετοιμάζεται να παράγει το πρώτο πλήρως ηλεκτρικό supercar μέχρι τα τέλη...