Πωλείται μια Lamborghini Countach 5000 S του 1984 σε υπεράριστη κατάσταση

Σχετικά άρθρα

Η Countach είναι ένα από τα πιο εμβληματικά supercars της δεκαετίας του 1970 και ένα από τα αυτοκίνητα που μας έκανε να λατρέψουμε την Ιταλική εταιρεία. Η παραγωγή της Countach ξεκίνησε το 1975 και μέχρι το 1990 που κατασκευαζόταν, βγήκαν 5 διαφορετικές εκδόσεις, με την Countach να αποτελεί την βάση για όλα τα μοντέλα που έβγαλε στην συνέχεια η Lamborghini.

Το έντονα σφηνοειδές σχήμα της έδειχνε εξωφρενικό για την εποχή που παρουσιάστηκε, αλλά παραμένει επίκαιρο, αφού όλα τα αυτοκίνητα της εταιρείας συνεχίζουν στο ίδιο στυλ. Με την Countach η εταιρεία καθιέρωσε τις χαρακτηριστικές πόρτες “scissor doors” που άνοιγαν προς τα πάνω, οι οποίες αρχικά είχαν σχεδιαστεί ως αναγκαιότητα, επειδή το πλάτος του αυτοκινήτου ήταν τέτοιο που ήταν αδύνατο να βγει κάποιος από μέσα. Τελικά, οι πόρτες αυτές έγιναν ένα χαρακτηριστικό γνώρισμα της εταιρείας που υπάρχει μέχρι σήμερα στα μοντέλα της.

Ο οίκος RM Sotheby’s θα βγάλει στο σφυρί σε διαδικτυακή δημοπρασία, που θα γίνει στη Γερμανία μεταξύ 3 και 11 Ιουνίου αυτή την Countach LP500 S, με την εκτιμώμενη τιμή πώλησης να κυμαίνεται από €250.000 και €320.000. H συγκεκριμένη είναι η LP500 S (κοινώς γνωστή ως 5000 S), η οποία κατασκευαζόταν από το 1982 έως το 1985, και από το εργοστάσιο της Sant’Agata βγήκαν μόλις 323 αυτοκίνητα.

Πρώτος ιδιοκτήτης ήταν ο Josef Plein, με τον Γερμανό να παραλαμβάνει την Countach στις 10 Μαρτίου του 1984, από την αντιπροσωπεία Auto Kremer στη Βόννη, κάνοντας ανταλλαγή την Porsche 911 Turbo που κατείχε τότε.

Διάβασε ακόμα

Έτσι πήρε το όνομα της η Lamborghini Countach

Ο Plein κράτησε το αυτοκίνητο για 30 χρόνια, με τον σημερινό ιδιοκτήτη να την αγοράζει από αυτόν το 2014, και μέχρι σήμερα το αυτοκίνητο έχει διανύσει μόλις 14.814 χλμ.

Μηχανικά φορά έναν V12 κινητήρα 4,8-λίτρων απόδοσης 375 ίππων με τα 0-100 χλμ/ώρα να τα κάνει σε 5,6 δευτ. με τελική ταχύτητα 300 χλμ/ώρα, ενώ χαρακτηρίζεται από τις διάσημες ζάντες Campagnolo Bravo και από τα μεγαλύτερα όργανα της Stewart Warner.

ΠηγήRM Sotheby

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Αποχωρεί από την Red Bull ο Adrian Newey

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Red Bull, Adrian Newey, πρόκειται να αποχωρήσει από την ομάδα μετά τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει εντός της αυστριακής ομάδας...