Η Hertz απέφυγε έως τις 22 Μαΐου την χρεοκοπία

Σχετικά άρθρα


Η Hertz απέφυγε προς ώρας την χρεοκοπία, αφού ήρθε σε συμφωνία με τους πιστωτές της, για παράταση της προθεσμίας πληρωμής χρέους της στις 22 Μαΐου. Αυτό της επιτρέπει να αναζητήσει να βρει τρόπο αντιμετώπισης της κατάρρευσης των δραστηριοτήτων της λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Η εταιρεία δεν κατέβαλε τον Απρίλιο την οφειλή για τα κόστη leasing 500.000 οχημάτων οχημάτων της. Μετά από μια παράταση που έλαβε έως τις 4 Μαΐου, η Hertz κατέληξε σε νέα συμφωνία, για μεταφορά της ημερομηνίας πληρωμής στις 22 Μαΐου.

Ο επιπλέον αυτός χρόνος δίνει ανάσα στην εταιρεία προκειμένου να διευθετήσει το χρέος της. Σε ανακοίνωσή της προς τη SEC, την επιτροπή κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ, η Hertz ανέφερε πως στοχεύει να αναπτύξει μια στρατηγική χρηματοδότησης και μια δομή που θα αντανακλά καλύτερα την οικονομική επίπτωση της κρίσης.

Ο όμιλος, μεγαλύτερος μέτοχος του οποίου είναι ο δισεκατομμυριούχος Carl Icahn με ποσοστό 39%, βίωσε μια ταχεία, ξαφνική και δραματική αρνητική επίπτωση στις δραστηριότητές της, όπως σημειώνει στην ανακοίνωσή του.

Η Hertz Corporation, θυγατρική της Hertz Global Holdings, Inc., διαθέτει τις μάρκες ενοικίασης οχημάτων Hertz, Dollar και Thrifty σε περίπου 10.200 σημεία (ιδιόκτητα ή franchise) στη Βόρεια Αμερική, την Ευρώπη, την Καραϊβική, τη Λατινική Αμερική, την Αφρική, τη Μέση Ανατολή, την Ασία, την Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία. Η Hertz Corporation είναι μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες ενοικίασης παγκοσμίως και η μάρκα Hertz είναι μία από τις πιο αναγνωρισμένες στον κόσμο.

Διάβασε επίσης

Η Hertz στα πρόθυρα της χρεοκοπίας

Η Hertz αναφέρει ότι έχει χρέος αξίας 17 δισ. δολαρίων που περιλαμβάνει 3,7 δισ. δολάρια εταιρικών ομολόγων και δανείων και 13,4 δισ. δολαρίων δανείων που σχετίζονται και υποστηρίζονται από τα οχήματα του στόλου της.

Autohellas: Δεν έχουμε καμία μετοχική σχέση με την Hertz Global Holdings

H Autohellas από τη μεριά της ξεκαθαρίζει πως δεν έχει καμία μετοχική σχέση ή σχέση πιστωτή/οφειλέτη με την Hertz Global Holdings και τον όμιλό της και επομένως δεν έχει ιδιαίτερη ενημέρωση για τις διαπραγματεύσεις του ομίλου αυτού με τους πιστωτές εξαιτίας πιθανών προβλημάτων ρευστότητας.

Η εταιρία εκτιμά ότι ανεξαρτήτως από τις διαδικασίες που μπορεί να επιλεγούν τελικά για την επίτευξη της αναδιάρθρωσης του δανεισμού της Hertz Global Holdings, η λειτουργία τόσο του ιδιόκτητου από την Hertz Global Holdings διεθνούς δικτύου εταιρειών βραχυχρόνιων μισθώσεων οχημάτων, όσο φυσικά και του μετοχικά ανεξάρτητου δικτύου δικαιοχρηστών (franchisees) του σήματος της Hertz παγκοσμίως δεν θα παρεμποδιστεί.

Η ανακοίνωση της Autohellas αναφέρει:

H εταιρεία μας Autohellas, έχει το αποκλειστικό δικαίωμα δικαιόχρησης (franchising) του σήματος της Hertz στην Ελλάδα και σε ορισμένες χώρες του εξωτερικού, μέσω της Hertz International Ltd, θυγατρικής της Hertz Global Holdings. Για την Autohellas οι βραχυχρόνιες μισθώσεις αποτελούν περίπου το 16% του ενοποιημένου κύκλου εργασιών και περίπου το 30% της συνολικής κερδοφορίας.

H Hertz Global Holdings, με βάση δημοσιεύματα στο διεθνή τύπο και ανακοινώσεων, αντιμετωπίζει ζητήματα ρευστότητας λόγω της πανδημίας και των περιοριστικών μέτρων στα ταξίδια και είναι σε διαπραγματεύσεις με τους πιστωτές της. Δεν έχουμε ιδιαίτερη ενημέρωση για αυτές τις διαπραγματεύσεις ή συμμετοχή σε αυτές καθώς δεν έχουμε καμία μετοχική σχέση ή σχέση πιστωτή /οφειλέτη με την Hertz Global Holdings και τον όμιλό της.

Κατά την εκτίμηση μας ανεξαρτήτως των διαδικασιών που μπορεί να επιλεγούν τελικά για την επίτευξη της αναδιάρθρωσης του δανεισμού της Hertz Global Holdings κατά τη διάρκεια αυτών η λειτουργία τόσο του ιδιόκτητου από την Hertz Global Holdings διεθνούς δικτύου εταιρειών βραχυχρόνιων μισθώσεων οχημάτων όσο φυσικά και του μετοχικά ανεξάρτητου δικτύου δικαιοχρηστών (franchisees) του σήματος της Hertz παγκοσμίως δεν θα παρεμποδιστεί.

Γενικότερα κύριο πρόβλημα για τον κλάδο παραμένουν οι επιπτώσεις της πανδημίας και τα περιοριστικά μέτρα των χωρών στην μετακίνηση.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Μηχανικός αντιπροσωπείας κατέστρεψε μια Porsche 911, μια Giulia Quadrifoglio και μια GLE

Ο ιδιοκτήτης αυτής της Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio την πήγε σε μια αντιπροσωπεία προκειμένου να γίνουν ορισμένες μικρές επισκευές στο συνεργείο, αλλά ένας μηχανικός...

Η Mercedes ανακαλεί 195 GLC στην Ελλάδα

H Mercedes-Benz προχωρά στην ανάκληση 195 GLC παραγωγής ετών 2022 έως 2023 επειδή σε αυτά διαπιστώθηκε ότι η διάταξη ρυμούλκησης στον μπροστινό εγκάρσιο φορέα...

Ανακαλούνται 12.180 Citroen C3 και DS3 στην Ελλάδα λόγω των αερόσακων της Takata

12..182 Citroen C3 και DS3 παραγωγής ετών 2009 ως και 2017 ανακαλούνται στην Ελλάδα, εξαιτίας των ελαττωματικών αερόσακων της Takata. Στα επηρεαζόμενα αυτοκίνητα, τα χημικά...