Η Hertz απέφυγε έως τις 22 Μαΐου την χρεοκοπία

Σχετικά άρθρα


Η Hertz απέφυγε προς ώρας την χρεοκοπία, αφού ήρθε σε συμφωνία με τους πιστωτές της, για παράταση της προθεσμίας πληρωμής χρέους της στις 22 Μαΐου. Αυτό της επιτρέπει να αναζητήσει να βρει τρόπο αντιμετώπισης της κατάρρευσης των δραστηριοτήτων της λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Η εταιρεία δεν κατέβαλε τον Απρίλιο την οφειλή για τα κόστη leasing 500.000 οχημάτων οχημάτων της. Μετά από μια παράταση που έλαβε έως τις 4 Μαΐου, η Hertz κατέληξε σε νέα συμφωνία, για μεταφορά της ημερομηνίας πληρωμής στις 22 Μαΐου.

Ο επιπλέον αυτός χρόνος δίνει ανάσα στην εταιρεία προκειμένου να διευθετήσει το χρέος της. Σε ανακοίνωσή της προς τη SEC, την επιτροπή κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ, η Hertz ανέφερε πως στοχεύει να αναπτύξει μια στρατηγική χρηματοδότησης και μια δομή που θα αντανακλά καλύτερα την οικονομική επίπτωση της κρίσης.

Ο όμιλος, μεγαλύτερος μέτοχος του οποίου είναι ο δισεκατομμυριούχος Carl Icahn με ποσοστό 39%, βίωσε μια ταχεία, ξαφνική και δραματική αρνητική επίπτωση στις δραστηριότητές της, όπως σημειώνει στην ανακοίνωσή του.

Η Hertz Corporation, θυγατρική της Hertz Global Holdings, Inc., διαθέτει τις μάρκες ενοικίασης οχημάτων Hertz, Dollar και Thrifty σε περίπου 10.200 σημεία (ιδιόκτητα ή franchise) στη Βόρεια Αμερική, την Ευρώπη, την Καραϊβική, τη Λατινική Αμερική, την Αφρική, τη Μέση Ανατολή, την Ασία, την Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία. Η Hertz Corporation είναι μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες ενοικίασης παγκοσμίως και η μάρκα Hertz είναι μία από τις πιο αναγνωρισμένες στον κόσμο.

Διάβασε επίσης

Η Hertz στα πρόθυρα της χρεοκοπίας

Η Hertz αναφέρει ότι έχει χρέος αξίας 17 δισ. δολαρίων που περιλαμβάνει 3,7 δισ. δολάρια εταιρικών ομολόγων και δανείων και 13,4 δισ. δολαρίων δανείων που σχετίζονται και υποστηρίζονται από τα οχήματα του στόλου της.

Autohellas: Δεν έχουμε καμία μετοχική σχέση με την Hertz Global Holdings

H Autohellas από τη μεριά της ξεκαθαρίζει πως δεν έχει καμία μετοχική σχέση ή σχέση πιστωτή/οφειλέτη με την Hertz Global Holdings και τον όμιλό της και επομένως δεν έχει ιδιαίτερη ενημέρωση για τις διαπραγματεύσεις του ομίλου αυτού με τους πιστωτές εξαιτίας πιθανών προβλημάτων ρευστότητας.

Η εταιρία εκτιμά ότι ανεξαρτήτως από τις διαδικασίες που μπορεί να επιλεγούν τελικά για την επίτευξη της αναδιάρθρωσης του δανεισμού της Hertz Global Holdings, η λειτουργία τόσο του ιδιόκτητου από την Hertz Global Holdings διεθνούς δικτύου εταιρειών βραχυχρόνιων μισθώσεων οχημάτων, όσο φυσικά και του μετοχικά ανεξάρτητου δικτύου δικαιοχρηστών (franchisees) του σήματος της Hertz παγκοσμίως δεν θα παρεμποδιστεί.

Η ανακοίνωση της Autohellas αναφέρει:

H εταιρεία μας Autohellas, έχει το αποκλειστικό δικαίωμα δικαιόχρησης (franchising) του σήματος της Hertz στην Ελλάδα και σε ορισμένες χώρες του εξωτερικού, μέσω της Hertz International Ltd, θυγατρικής της Hertz Global Holdings. Για την Autohellas οι βραχυχρόνιες μισθώσεις αποτελούν περίπου το 16% του ενοποιημένου κύκλου εργασιών και περίπου το 30% της συνολικής κερδοφορίας.

H Hertz Global Holdings, με βάση δημοσιεύματα στο διεθνή τύπο και ανακοινώσεων, αντιμετωπίζει ζητήματα ρευστότητας λόγω της πανδημίας και των περιοριστικών μέτρων στα ταξίδια και είναι σε διαπραγματεύσεις με τους πιστωτές της. Δεν έχουμε ιδιαίτερη ενημέρωση για αυτές τις διαπραγματεύσεις ή συμμετοχή σε αυτές καθώς δεν έχουμε καμία μετοχική σχέση ή σχέση πιστωτή /οφειλέτη με την Hertz Global Holdings και τον όμιλό της.

Κατά την εκτίμηση μας ανεξαρτήτως των διαδικασιών που μπορεί να επιλεγούν τελικά για την επίτευξη της αναδιάρθρωσης του δανεισμού της Hertz Global Holdings κατά τη διάρκεια αυτών η λειτουργία τόσο του ιδιόκτητου από την Hertz Global Holdings διεθνούς δικτύου εταιρειών βραχυχρόνιων μισθώσεων οχημάτων όσο φυσικά και του μετοχικά ανεξάρτητου δικτύου δικαιοχρηστών (franchisees) του σήματος της Hertz παγκοσμίως δεν θα παρεμποδιστεί.

Γενικότερα κύριο πρόβλημα για τον κλάδο παραμένουν οι επιπτώσεις της πανδημίας και τα περιοριστικά μέτρα των χωρών στην μετακίνηση.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

To νέο Suzuki Swift ήρθε στην Ελλάδα [Τιμές]

Η τέταρτη γενιά του ιαπωνικού μοντέλου βρίσκεται στη χώρα μας και είναι ήδη διαθέσιμο, με την εισαγωγική εταιρία να ανακοινώνει σήμερα τις τιμές του...

H Renault πούλησε 99.132.100 μετοχές της στη Nissan, αξίας €358 εκατ.

Μετά την πρώτη πώληση μετοχών της Nissan στις 13 Δεκεμβρίου 2023, ο όμιλος της Renault ολοκλήρωσε σήμερα μια δεύτερη συναλλαγή, και πούλησε στη Nissan...

Εγνατία Οδός: Ακριβαίνουν τα διόδια έως και 120%. Στις ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και Egis η παραχώρηση της για 35 χρόνια

Οι υπουργοί Υποδομών και Οικονομίας υπέγραψαν σήμερα την Κοινή Υπουργική Απόφαση για τις αυξήσεις στα διόδια της Εγνατίας Οδού και αναμένεται η δημοσίευσή της...

Η ΓΕΚ Τέρνα προσωρινός ανάδοχος στο έργο παραχώρησης του ΒΟΑΚ

Σε προσωρινό ανάδοχο για την κατασκευή και εκμετάλλευση του Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης αναδείχθηκε ο όμιλος ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ. Η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ ανακοίνωσε, σε συνέχεια και...
Autoblog.gr