Η Uber καταργεί 3.700 θέσεις εργασίας

Σχετικά άρθρα

Η Uber ανακοίνωσε πως λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, προχωρά στη κατάργηση 3.700 θέσεων εργασίας, που αφορούν κυρίως τις ομάδες προσλήψεων και πληροφόρησης των χρηστών.

Αυτές οι απολύσεις αντιπροσωπεύουν περίπου το 14% του παγκόσμιου εργατικού της δυναμικού της εταιρίας, η οποία μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου, απασχολούσε παγκοσμίως περισσότερους από 26.000 εργαζόμενους, με τους 10.700 εξ’αυτών να δουλεύουν στις ΗΠΑ και 16.200 σε άλλες χώρες.

Αξίζει να σημειωθεί πως η Uber, υπολογίζει πως οι αποζημιώσεις και άλλες παροχές εξαιτίας των απολύσεων, θα αγγίξουν σχεδόν τα 20 εκατομμύρια.

Παράλληλα, ο CEO της, Dara Khosrowshahi, ανακοίνωσε πως παραιτείται από τον βασικό του μισθό για το υπόλοιπο του οικονομικού έτους, που λήγει στις 31 Δεκεμβρίου 2020, έπειτα από συμφωνία με το διοικητικό συμβούλιο. Το 2019 ο βασικός μισθός του ανήλθε στα 1 εκατ. δολάρια.

Και η Lyft, ο κύριος ανταγωνιστής της Uber στις ΗΠΑ, ανακοίνωσε επίσης πως θα προχωρήσει σε μείωση κατά 17% των θέσεων εργασίας των υπαλλήλων της, απολύοντας 982 υπαλλήλους της, ενώ μείωσε τους βασικούς μισθούς των ανώτερων στελεχών της.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Βέλγιο: “Μεθυσμένος” οδηγός απέδειξε ότι το σώμα του παράγει αλκοόλ

Ένας 40χρονος Βέλγος που είχε παραπεμφθεί σε δικαστήριο της Μπριζ επειδή συνελήφθη να οδηγεί μεθυσμένος καθ’ υποτροπή, απαλλάχθηκε από όλες τις κατηγορίες αφού απέδειξε...

Ένα Lucid Air κάηκε ολοσχερώς μετά από πρόσκρουση σε στύλο στη Βαρσοβία

Το περιστατικό συνέβη στη διασταύρωση των οδών Aleja Niepodległosci και Antoniego Madalinskiego στην πρωτεύουσα της Πολωνίας, το πρωί της 19ης Απριλίου, όπου πληροφορίες από...