Λίγες ημέρες μετά την πώληση μια Ferrari F40 με ελάχιστα χλμ., βλέπουμε και μια Enzo που οι δύο ιδιοκτήτες του δεν χάρηκαν το ιταλικό supercar για τον λόγο που κατασκευάστηκε.

Ο οίκος RM Sotheby’s πουλά μέσω διαδικτυακής δημοπρασίας αυτή την Ferrari Enzo, η οποία παραδόθηκε στον πρώτο ιδιοκτήτη στις 25 Αυγούστου του 2003 στο San Francisco. Αυτός την κράτησε στην συλλογή του μέχρι το 2018 και συνολικά το αυτοκίνητο έχει διανύσει μόλις 2.012 χλμ.

Παρότι έχει ελάχιστα χλμ., το 2015 ο -τότε- ιδιοκτήτης της, της έκανε την διεξοδική συντήρηση που περνάει το αυτοκίνητο όταν έχει 40.000 χλμ. στο οδόμετρο, έτσι ώστε η Enzo του να είναι σε υπεράριστη κατάσταση.

Ο οίκος εκτιμά ότι το αυτοκίνητο θα αλλάξει χέρια σε μια τιμή μεταξύ 2,6 και 2,9 εκατομμυρίων δολαρίων, ενώ την στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές το υψηλότερο bid είναι 1,94 εκατ. δολάρια και απομένουν 4 ημέρες για την λήξη της δημοπρασίας.

Είναι μια από τις 400 Enzo που κατασκεύασε η Ferrari, και -όπως οι περισσότερες- είναι βαμμένη στο κόκκινο στο κόκκινο Rosso Corsa χρώμα, με το εσωτερικό να είναι επενδυμένο με μαύρο/κόκκινο δέρμα, συνοδεύεται από το βιβλίο service, ενώ είναι περιττό να γράψω πως βρίσκεται σε άριστη κατάσταση.

Να θυμίσω πως ο V12 6,0-λίτρων κινητήρας της Enzo αποδίδει 660 άλογα με 657 Nm ροπής, με τα 0-100 χλμ/ώρα να τα κάνει σε 3,65 δευτερόλεπτα, έχοντας τελική ταχύτητα 350 χλμ/ώρα.

Δες ακόμα

Αυτό θεωρείται τέχνη, και δεν θα μαντέψεις ποτέ από τι είναι φτιαγμένο