Το νέο Pirelli Cinturato P7 προσαρμόζεται αυτόματα στη θερμοκρασία και στις συνθήκες οδήγησης

Σχετικά άρθρα

Η Pirelli έβγαλε στην αγορά τη νέα γενιά του Cinturato P7 που προσαρμόζεται αυτόματα στις μεταβαλλόμενες θερμοκρασίες και στις συνθήκες οδήγησης. Σύμφωνα με την ιταλική εταιρία, όταν αλλάζει η θερμοκρασία, αλλάζουν και οι συνθήκες του δρόμου, κάτι που επηρεάζει την αποτελεσματικότητα των ελαστικών.

Η Pirelli θέλοντας να λύσει αυτό το πρόβλημα, χρησιμοποιεί μια νέα τεχνολογία που προσαρμόζεται σε αυτές τις αλλαγές. Συγκεκριμένα, το σχέδιο του πέλματος του Cinturato P7 εμπλουτίζεται με συγκεκριμένες ρητίνες πυριτίου που αυξάνουν την πρόσφυση και ενισχύουν την λειτουργία των πολυμερών του ελαστικού, τα οποία τροποποιούνται χημικά για να αλληλεπιδρούν με το πυρίτιο και να αντιδρούν στις μεταβολές της θερμοκρασίας. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μπορούν να αλλάξουν τα χαρακτηριστικά του ελαστικού ανάλογα με το τι απαιτεί η κατάσταση.

Η εταιρία αναφέρει πως το Cinturato P7, παρότι είναι καλοκαιρινό ελαστικό, δεν έχει αλλαγές στην απόδοση του σε ότι αφορά στη πρόσφυση και στο φρενάρισμα, ανεξαρτήτως της θερμοκρασίας και των οδικών συνθηκών.

Λόγω των νέων τεχνολογιών η απόσταση φρεναρίσματος από τα 100 στα 0 χλμ/ώρα μειώθηκε κατά 4 μέτρα, με τα ελαστικά να παράγουν λιγότερο θόρυβο κύλισης, να έχουν 6% μεγαλύτερο προσδόκιμο ζωής και 12% μικρότερη αντίσταση κύλισης, κάτι που έχει ως αποτέλεσμα τη μείωση της κατανάλωσης καυσίμου κατά 4%.

Το Cinturato P7 διατίθεται σε διάφορα πλάτη (205 έως 275 mm), σειρές (40 έως 60), δείκτη ταχύτητας (H, V, W, Y) και μεγέθη ζάντας (16 έως 19 ιντσών).

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα