Η Daimler, μητρική εταιρία της Mecedes, διέψευσε το δημοσίευμα των προηγούμενων ημερών που ήθελαν τον Toto Wolff να αποχωρεί από την ομάδα, ενώ δήλωσε πως έχει “σαφή πρόθεση” να παραμείνει στη κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού, ως κανονική ομάδα και όχι απλώς ως προμηθευτής κινητήρων.

Η Daimler δήλωσε πως επιθυμία της είναι ο Wolff να συνεχίσει να είναι ο επικεφαλής της ομάδας της Mercedes στη Formula 1, αλλά μέχρι σήμερα ο Αυστριακός δεν έχει υπογράψει νέο συμβόλαιο με τη γερμανική ομάδα, με το τωρινό του συμβόλαιο να λήγει στα τέλη του 2020.

Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση της εταιρίας αναφέρει:

Οι εικασίες σχετικά με πιθανή αποχώρηση από τη Formula 1 εξακολουθούν να είναι αβάσιμες και ανεύθυνες. Το άθλημα έχει λάβει τα σωστά μέτρα για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας Covid-19 και της μελλοντικής οικονομικής βιωσιμότητάς του και χαιρετίζουμε αυτά τα βήματα.

Είναι σαφής πρόθεσή μας να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε στη Formula 1 ως ομάδα εργασίας της Mercedes-Benz τα επόμενα χρόνια και να το κάνουμε με επικεφαλής τον Toto Wolff.

O Wolff τον περασμένο μήνα προχώρησε στην αγορά μετοχών της Aston Martin, αλλά δήλωσε πως “παραμένει πλήρως αφοσιωμένος στον τρέχοντα ρόλο του στην Mercedes”, ενώ εκπρόσωπος της Mercedes είχε δηλώσει:

Η επένδυση του Wolff αντιπροσωπεύει το 0,95% των μετοχών της Aston Martin. Είναι μια οικονομική επένδυση και η εταιρική σχέση και ο ρόλος του Toto με τη Mercedes δεν επηρεάζονται από τη συγκεκριμένη αγορά.