Η Renault ανακοίνωσε την οριστικοποίηση της συμφωνίας πιστωτικής διευκόλυνσης ύψους 5 δισεκατομμυρίων ευρώ, με την εγγύηση της γαλλικής κυβέρνησης, ενισχύοντας τα οικονομικά της, τα οποία είχαν πληγεί τόσο λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, όσο και λόγω των προβλημάτων και των προκλήσεων που αντιμετωπίζει ο κλάδος των κατασκευαστών αυτοκινήτων.

Συγκεκριμένα, η πιστωτική διευκόλυνση παρέχει εγγύηση από το γαλλικό κράτος έως και 90% του συνολικού δανεισμού, δήλωσε η Renault, με το δάνειο να βοηθά στη χρηματοδότηση των απαιτήσεων ρευστότητας της εταιρείας. Να σημειωθεί πως το 15% των μετοχών της Renault το έχει το γαλλικό δημόσιο.

Διάβασε επίσης

Επίσημο: Η Renault περικόπτει σχεδόν 15.000 θέσεις εργασίας, αμφίβολο το μέλλον του Alpine, αλλά παραμένει στην F1

Η εταιρεία την περασμένη εβδομάδα παρουσίασε ένα πρόγραμμα αναδιάρθρωσης, το οποίο προβλέπει περικοπή 15.000 θέσεων εργασίας παγκοσμίως, συμπεριλαμβανομένων 4.600 θέσεων εργασίας στη Γαλλία, όπου η αυτοκινητοβιομηχανία θα αξιοποιήσει εθελοντικές αποχωρήσεις και προγράμματα συνταξιοδότησης, για να υποστηρίξει τους υπαλλήλους της που θα χάσουν την δουλειά τους.

Η ανακοίνωση πυροδότησε διαμαρτυρίες σε ορισμένα εργοστάσια, στη Γαλλία και η κυβέρνηση αναζητά τρόπους για να μειωθεί ο αριθμός των υπαλλήλων που θα χάσουν την εργασία τους.

Στις σχετικές ειδήσεις, ο πρόεδρος της Renault, Jean-Dominique Senard δήλωσε πως η Renault συζητά με την Daimler προκειμένου να συνεχιστεί η μεταξύ τους συνεργασία που είχε παγώσει τα τελευταία χρόνια.