H Michelin επίσημος συνεργάτης του εικονικού 24ωρο αγώνα στο Le Mans

Σχετικά άρθρα

Στα μέσα του περασμένου μήνα ανακοινώθηκε ότι θα υπάρξει 24ωρος αγώνας του Le Mans τον Ιούνιο, αλλά θα είναι ψηφιακός, καθώς ο πραγματικός έχει αναβληθεί για τις 19-20 Σεπτεμβρίου, λόγω της πανδημίας του νέου κορωνοϊού.

Καθώς τα μέτρα του lockdown αρχίζουν σταδιακά να χαλαρώνουν σε πολλές χώρες ανά τον κόσμο, οι fans των eSports και του μηχανοκίνητου αθλητισμού περιμένουν την επιστροφή αγώνων στις 13-14 Ιουνίου, όταν και θα διεξαχθεί ο πρώτος virtual αγώνας των 24 ωρών του Le Mans, από την εταιρία Le Mans Esports και την ACO (Automobile Club de l’Ouest).

Σε αυτόν, θα δούμε επαγγελματικές ομάδες και οδηγούς να ανταγωνίζονται μαζί με μερικούς από τους καλύτερους eGamers του κόσμου. Η δράση θα ξεκινήσει με την έναρξη των πρώτων ελεύθερων δοκιμαστικών στις 10 Ιουνίου, και θα ακολουθήσουν οι κατατακτήριες και ο αγώνας, το επόμενο Σαββατοκύριακο.

Όλα τα αυτοκίνητα που αγωνίζονται και στις δύο κατηγορίες του virtual αγώνα των 24 ωρών του Le Mans, θα τρέξουν με ελαστικά της Michelin.

Η γαλλική εταιρία ενδιαφερόταν έντονα να συμμετέχει στο virtual αγώνα των 24 Ωρών του Le Mans, όχι μόνο λόγω της ποιότητας του event, αλλά και λόγω των χαρακτηριστικών της πλατφόρμας rFactor 2, που αναπαράγει πειστικά τον πολύ σημαντικό ρόλο που έχουν τα ελαστικά σε πραγματικούς αγώνες.

Έτσι, τα ελαστικά θα βρίσκονται στην πρώτη γραμμή κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας των ομάδων και των οδηγών για  τον εικονικό αγώνα, όπως συμβαίνει και στον πραγματικό. Η Michelin συνεργάζεται ήδη μαζί τους, εξετάζουν διαφορετικά σενάρια και αναζητούν τις πιο λογικές στρατηγικές, λαμβάνοντας υπόψη την ώρα και τις καιρικές συνθήκες.

Ο διευθυντής της Michelin Motorsport, Matthieu Bonardel, δήλωσε:

Η Michelin συμμετέχει, με μεγάλη χαρά, στο virtual αγώνα των 24 Ωρών του Le Mans. Είναι μια εξαιρετική πρωτοβουλία και μια ποιοτική πλατφόρμα. Η Michelin επενδύει όλο και περισσότερο στο eGaming με τρόπο που συνάδει με το όραμά της, ως κορυφαίος κατασκευαστής ελαστικών, και σε πλατφόρμες που αντικατοπτρίζουν τα χαρακτηριστικά των πραγματικών αγωνιστικών ελαστικών και τον ρόλο που διαδραματίζουν. Χαρακτηριστικά όπως οι επιδόσεις και η διάρκεια ζωής, αποτελούν τον πυρήνα της δέσμευσης του Ομίλου για αγώνες αντοχής και ο προσομοιωτής rFactor 2 έχει και τα δύο. Είναι πολύ σημαντικό για τη Michelin να προσφέρει επιδόσεις που διαρκούν – αυτό αποτελεί την υπόσχεση των ελαστικών της τόσο εντός όσο και εκτός πίστας.

Από την πλευρά, του, ο Pierre Alves, Διευθυντής των προγραμμάτων αγώνων αντοχής της Michelin, πρόσθεσε:

Η Michelin θα βοηθήσει τους οδηγούς στη διαχείριση των ελαστικών κατά τη διάρκεια του virtual αγώνα των 24 ωρών του Le Mans. Τα πληρώματα κάθε αυτοκινήτου θα αποτελούνται από τέσσερεις οδηγούς, συμπεριλαμβανομένων των sim racers και παρόλο που, οι επαγγελματίες είναι συνηθισμένοι να συνεργάζονται με τη Michelin για τις στρατηγικές τους στον αγώνα, για τους συμπαίκτες του eGamer αυτό θα είναι κάτι νέο. Αυτός ο συνδυασμός virtual και πραγματικού αγώνα υπόσχεται να είναι πολύ συναρπαστικός.

Η φθορά των ελαστικών και η αλλαγή τους, είναι δύο παράγοντες που θα πρέπει να ληφθούν υπόψη κατά τη διάρκεια του εικονικού αγώνα, όπως και στους πραγματικούς αγώνες.

Διάβασε ακόμα

Max Verstappen και Lando Norris στην ίδια ομάδα για τον ψηφιακό 24ωρο αγώνας του Le Mans

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Επικός gaming προσομοιωτής από την Pagani

Η Pagani συνεργάστηκε με την Racing Unleashed, με τους ανθρώπους που κατασκευάζουν προσομοιωτές για τις ομάδες της F1, και δημιούργησαν έναν επικό gaming προσομοιωτή,...

3 νέα αυτοκίνητα στο Gran Turismo 7

Διαθέσιμη θα είναι από αύριο 28 Μαρτίου η δωρεάν αναβάθμιση 1.44 του Gran Turismo 7 που προσθέτει στο παιχνίδι τρία νέα αυτοκίνητα. Πρόκειται για...

O Sebastian Vettel ολοκλήρωσε με επιτυχία τις δοκιμές με την Porsche 963

Ο τέσσερις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής της Formula 1, Sebastian Vettel, ολοκλήρωσε με επιτυχία τις δοκιμές με την Porsche 963 στο Motorland Aragon. https://youtu.be/9oOzlTadOak?si=0AApRaqg46XZn85F Ο Γερμανός συμπλήρωσε...

WEC: Δοκιμές με την Porsche 963 ο Sebastian Vettel

H Porsche ανακοίνωσε σήμερα ότι ο τέσσερις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής της Formula 1, Sebastian Vettel, θα κάνει δοκιμές με την 963 της Porsche Penske...
Autoblog.gr