Τον περασμένο Μάρτιο η Fiat παρουσίασε το νέο 500 σε cabrio έκδοση και τώρα η ιταλική εταιρία μας δείχνει το hatchback μοντέλο στην La Prima έκδοση. Το αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο έχει μήκος 3,63 μέτρα, πλάτος τα 1,69 μέτρα και ύψος 1,48 μέτρα.

Μηχανικά φορά έναν ηλεκτροκινητήρα απόδοσης 118 ίππων που αντλεί ενέργεια από μια μπαταρία ιόντων-λιθίου 42 kWh, η οποία είναι τοποθετημένη στο πάτωμα του αμαξώματος. Η κίνηση στέλνεται στον μπροστά άξονα και τα 0-50 χλμ/ώρα τα κάνει σε 3,1 δευτ., ενώ τα 0-100 χλμ/ώρα έρχονται σε 9 δευτ., ενώ η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 150 χλμ/ώρα.

Η αυτονομία του είναι 320 χλμ. σε κύκλο WLTP, ενώ για την φόρτιση του με 7,4 kW wallbox χρειάζεται περίπου 6 ώρες. Με χρήση ταχυφορτιστή 85 kW, το 80% της φόρτισης γίνεται σε 35 λεπτά, ενώ με χρήση οικιακού ρεύματος απαιτούνται 14 ώρες για την πλήρη φόρτιση της μπαταρίας.

Το ηλεκτρικό 500 διαθέτει τρία διαφορετικά προγράμματα οδήγησης. Το πρώτο είναι το Normal, ένα ακολουθεί το Range που επιτρέπει στον οδηγό να κινείται με τη χρήση του ενός πεντάλ (λειτουργία one pedal), ενώ το τρίτο ονομάζεται Sherpa και ρυθμίζει έτσι όλες τις παραμέτρους του αυτοκινήτου ώστε να προσφέρει κάποια επιπλέον χιλιόμετρα αυτονομίας, όταν η μπαταρία είναι σε πολύ χαμηλά επίπεδα φόρτισης. Έτσι, στο Sherpa η ανώτατη ταχύτητα θα περιορίζεται σε μόλις 80 χλμ/ώρα.

Στο εσωτερικό, η κεντρική οθόνη του συστήματος ενημέρωσης και ψυχαγωγίας είναι 10,25 ιντσών και φέρει το λειτουργικό σύστημα Uconnect 5, με τον πίνακα οργάνων να είναι ψηφιακός 7″.

Το νέο Fiat 500 εξοπλίζεται με αυτόνομη τεχνολογία επιπέδου 2, διαθέτοντας ενεργό cruise control και με σύστημα διατήρησης και ειδοποίησης αλλαγής λωρίδας κυκλοφορίας. Το σύστημα Intelligent Speed Assist διαβάζει τα όρια ταχύτητας, ενώ το σύστημα Urban Blind Spot προειδοποιεί για εμπόδια που βρίσκονται ή κινούνται γύρω από το αυτοκίνητο. Το σύστημα Attention Assist προειδοποιεί σε περίπτωση που διαγνώσει κόπωση του οδηγού, ενώ τέλος οι περιμετρικοί αισθητήρες προσφέρουν εικόνα του αυτοκινήτου και των πιθανών εμποδίων από ψηλά ώστε να διευκολυνθούν οι ελιγμοί.

Η Fiat ξεκινά από σήμερα να δέχεται παραγγελίες για το 500 hatcback La Prima, που ξεκινάει από τις €34.900, και συμπεριλαμβάνει το wallbox. Διαθέτει ταπετσαρίες οικολογικού δέρματος, ζάντες αλουμινίου 17 ιντσών, LED φωτιστικά σώματα και χρωμιομένα διακοσμητικά.