Οι διοργανωτές του Wales Rally GB ανακοίνωσαν σήμερα την ακύρωση του αγώνα του Ηνωμένου Βασιλείου του παγκόσμιου πρωταθλήματος rally της FIA, λόγω της άνευ προηγουμένου πανδημίας του νέου κορωνοϊού. Αυτό έρχεται μετά την αντίστοιχη απόφαση για τα rallies Νέας Ζηλανδίας, Φιλανδίας και Πορτογαλίας.

Ο φετινός αγώνας στην εξοχή της Ουαλίας είχε προγραμματιστεί να διεξαχθεί μεταξύ 29 Οκτωβρίου και 1 Νοεμβρίου και θα ήταν ο προτελευταίος αγώνας στο φετινό πρόγραμμα του WRC, ενώ επιπλέον θα ήταν ο τελευταίος του πρωταθλήματος Junior WRC της FIA και του Βρετανικού πρωταθλήματος rally.

Ο David Richards, πρόεδρος του Motorsport UK, του διοικητικού σώματος του μηχανοκίνητου αθλητισμού του Ηνωμένου Βασιλείου και διοργανωτής του Wales Rally GB, δήλωσε χαρακτηριστικά:

Δεν ήταν εύκολο να πάρουμε αυτήν την απόφαση, αλλά, σε στενή συνεννόηση με τον κύριο χρηματοδοτικό εταίρο μας, την ουαλική κυβέρνηση, είναι δυστυχώς υποχρέωση μας να μην πραγματοποιήσουμε τον αγώνα, υπό το φως της συνεχιζόμενης παγκόσμιας πανδημίας του νέου κορωνοϊού.

Εκτός από την προσέλκυση περίπου 100.000 επισκεπτών από όλο τον κόσμο, το Wales Rally GB φέρνει ετησίως πάνω από 9 εκατομμύρια λίρες στην τοπική κοινωνία, και τα τελευταία χρόνια έχει συγκεντρώσει περισσότερα από 250.000 λίρες για τοπικές φιλανθρωπικές οργανώσεις.