Σε νέα θεραπεία βλαστοκυττάρων θα υποβληθεί ο Michael Schumacher

Σχετικά άρθρα

O Michael Schumacher θα υποβληθεί σε επέμβαση βλαστικών κυττάρων, μια προσπάθεια αναγέννησης του νευρικού του συστήματος.

Ο 7 φορές πρωταθλητής της Formula 1 είχε ένα ατύχημα την ώρα που έκανε σκι πριν από 6,5 χρόνια, και υπέστη ένα σοβαρό τραύμα στο κεφάλι. Βρισκόταν σε κώμα για έξι μήνες και η φυσική του κατάσταση κρατείται σαν επτασφράγιστο μυστικό από τους δικούς του ανθρώπου όλα αυτά τα χρόνια, με τον Schumacher, σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, να αναμένεται να υποβληθεί στην επέμβαση, την οποία θα την πραγματοποιήσει ο Γάλλος καθηγητής και καρδιολόγος Δρ. Philippe Menasche, τις επόμενες ημέρες.

Ο συγκεκριμένος γιατρός είναι παγκοσμίου φήμης πρωτοπόρος της ιατρικής και θεωρείται ότι είχε χειρουργήσει ξανά τον Schumacher τον περασμένο Σεπτέμβριο. Είναι πρωτοπόρος της τεχνικής εμβολιασμού βλαστικών κυττάρων σε κατεστραμμένο καρδιακό ιστό και τα αποτελέσματα έδειξαν πως είναι μια ασφαλής διαδικασία.

Ο 51χρονος πρώην πρωταθλητής της Formula 1, θα υποβληθεί στην επέμβαση αυτή, για την αντικατάσταση των κατεστραμμένων κυττάρων με υγιή που έχουν συλλεχθεί από μυελό των οστών και το αίμα.

Σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα Contro Copertina, ο Schumacher έχει καταπονήσει σε υπερθετικό βαθμό τον οργανισμό του, επειδή βρίσκεται κλινήρης για μεγάλο χρονικό διάστημα και έχει υποστεί ατροφία μυών, ενώ πάσχει και από οστεοπόρωση.

Παρόλο που η πορεία της υγείας του κρατείται μυστική, ο Jean Todt, πρώην διευθυντής της Ferrari, δήλωσε πέρυσι ότι πως Schumacher έχει σημειώσει πρόοδο και πως είναι σε θέση να παρακολουθεί αγώνες της Formula 1 στη τηλεόραση.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Ένα Lucid Air κάηκε ολοσχερώς μετά από πρόσκρουση σε στύλο στη Βαρσοβία

Το περιστατικό συνέβη στη διασταύρωση των οδών Aleja Niepodległosci και Antoniego Madalinskiego στην πρωτεύουσα της Πολωνίας, το πρωί της 19ης Απριλίου, όπου πληροφορίες από...