Σε κάτι λιγότερο από δύο 24ώρα, η Nissan θα παρουσιάσει επίσημα τη νέα -τέταρτη- γενιά του X-Trail, που στις ΗΠΑ πωλείται με το όνομα Rogue. Στο παρελθόν έχουν διαρρεύσει διάφορές φωτογραφίες του ιαπωνικού SUV, αλλά σήμερα βλέπουμε μια νέα από το επίσημο press kit του μοντέλου.

Το νέο X-Trail θα ξεκινήσει τις πωλήσεις του από το ερχόμενο φθινόπωρο και σχεδιαστικά αντλεί επιρροές από το Xmotion Concept, με το μοντέλο να διαθέτει τη μεγάλη V-Motion εμπρός μάσκα. Υπάρχουν λεπτά LED φωτιστικά σώματα, με τα φλας να βρίσκονται από πάνω τους ως ξεχωριστές μονάδες.

Περνώντας στο εσωτερικό, αυτό φαίνεται να είναι σημαντικά αναβαθμισμένο ποιοτικά, ενώ στο κέντρο της κονσόλας συναντάμε μια μεγάλη οθόνη του συστήματος ενημέρωσης και ψυχαγωγίας. Ακόμα υπάρχει ψηφιακός πίνακα οργάνων, head-up display, με το αυτοκίνητο να φέρει και τη σουίτα ProPILOT με όλες τις τεχνολογίες ασφαλείας.

Το νέο X-Trail θα τεθεί απέναντι στα Toyota RAV4, Ford Kuga, Honda CR-V, Subaru Forester, Jeep Cherokee, Mazda CX-5, VW Tiguan, Skoda Kodiaq, Hyundai Tucson και Kia Sportage.