Μετά τις διαρροές των προηγούμενων ημερών η Nissan παρουσίασε σήμερα την τέταρτη γενιά του X-Trail, που στις ΗΠΑ πωλείται με το όνομα Rogue. Το νέο X-Trail ξεχωρίζει από τα λεπτά LED φωτιστικά σώματα και από την V-Motion μάσκα.

Βασίζεται σε μια ανανεωμένη έκδοση της πλατφόρμας CMF-C/D και διαθέτει βελτιωμένη ανάρτηση και παρά το μικρότερο μήκος του κατά 3,8 εκατοστά, το εσωτερικό έχει γίνει πιο ευρύχωρο, με τους πίσω επιβάτες να διαθέτουν περισσότερο χώρο για τα πόδια και για τα κεφάλια τους. Το μοντέλο δεν θα προσφέρεται πλέον ως επταθέσιο και στο εσωτερικό συναντάμε νέο σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας με οθόνη αφής 8″ ή 9″ και υποστήριξη Apple CarPlay και το Android Auto. Επίσης υπάρχει head-up display 10,8″ και ψηφιακός πίνακας οργάνων 12,3″ στον πρόσθετο εξοπλισμό, αλλά και αρκετές θύρες USB.

Φέρει τη σουίτα ProPILOT με όλες τις τεχνολογίες ασφαλείας και υποβοήθησης του οδηγού, με το νέο X-Trail να διαθέτει βελτιωμένο σύστημα τετρακίνησης. Μηχανικά στις ΗΠΑ προσφέρεται με τον 2,5-λίτρων ατμοσφαιρικό κινητήρα απόδοσης 181 ίππων που συνδυάζεται με CVT κιβώτιο ταχυτήτων.