Η Tesla ανακοίνωσε ότι αυξάνει την τιμή της επιλογής “Full Self-Driving” του συστήματος Autopilot για όλα τα μοντέλα της και πλέον θα κοστίζει 8.000 δολάρια. Έτσι, από την 1η Ιουλίου, η συγκεκριμένη επιλογή θα είναι ακριβότερη κατά 1.000 δολάρια, καθώς σήμερα κοστολογείται στα 7.000 δολάρια.

Η είδηση ήρθε από τον λογαριασμό του CEO της Tesla, Elon Musk, στο Twitter, ο οποίος υπογράμμισε ότι το κόστος του “Full Self-Driving” θα συνεχίσει την ανοδική του πορεία, όσο πλησιάζει η ολοκλήρωση της εξέλιξης του λογισμικού, και το αυτοκίνητο θα μπορεί να κινηθεί εντελώς αυτόνομα, αφού υπάρχει η αντίστοιχη έγκριση από τις αρχές. Όταν γίνει αυτό, η αξία της λειτουργίας “Full Self-Driving” του συστήματος Autopilot θα είναι πάνω από 100.000 δολάρια.

Ένας λόγος πίσω από το tweet του Musk σχετικά με την αξία του λογισμικού της Tesla είναι τα “robotaxi”, που έχει υποσχεθεί. Με αυτή τη δυνατότητα, οι ιδιοκτήτες των Tesla θα είναι σε θέση να μετατρέψουν τα αυτοκίνητά τους σε αυτόνομα οχήματα και θα μπορούν να εξυπηρετούν τις ανάγκες μετακίνησης των κατοίκων μια πόλης. Σε παλιότερη δήλωση του, ο Musk έχει αναφέρει ότι οι ιδιοκτήτες των αυτοκινήτων της Tesla θα μπορούν να εισπράττουν έως και 30.000 δολάρια ετησίως, μόλις λανσαριστεί η υπηρεσία robotaxi.

Στις σχετικές ειδήσεις, η Tesla προσφέρει άδεια άνευ αποδοχών στους εργαζόμενους που δεν νιώθουν άνετα να δουλέψουν εξαιτίας του νέου κορωνοϊού.