Με την Βρετανία να στοχεύει σε μηδενικές εκπομπές αερίων θερμοκηπίου έως το 2050, θα εισαγάγει μια διακριτική πινακίδα για ηλεκτρικά αυτοκίνητα αργότερα αυτό το έτος, για την προώθηση καθαρότερων οχημάτων.

Οι νέες πινακίδες που θα φέρουν μια φωτεινή πράσινη λωρίδα από τη μία πλευρά, θα βοηθήσουν τις αρχές να εντοπίσουν ηλεκτρικά οχήματα, διευκολύνοντας τους οδηγούς τους να έχουν πρόσβαση σε κίνητρα, όπως φθηνότερο πάρκινγκ και εξαιρέσεις από τα τέλη εκπομπών. Αυτή η πρωτοβουλία θα αυξήσει την ευαισθητοποίηση για καθαρότερα οχήματα.

1Διάβασε επίσης

Αγγλία: Τέλος τα νέα αυτοκίνητα με κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου το 2040

Επιπλέον, η κυβέρνηση έχει διαθέσει 12 εκατομμύρια λίρες (13,4 εκατ. ευρώ) για τη χρηματοδότηση της έρευνας σχετικά με την τεχνολογία μηδενικών εκπομπών, συμπεριλαμβανομένης της ανάπτυξης πιο πράσινων οχημάτων και τη βελτίωσης της υπάρχουσας τεχνολογίας φόρτισης μπαταρίας αυτοκινήτου. Μόνο οχήματα μηδενικών εκπομπών θα είναι επιλέξιμα για τη λήψη των νέων πινακίδων κυκλοφορίας.

Η εταιρεία υπηρεσιών αυτοκινητοβιομηχανίας RAC δήλωσε ότι η κίνηση από μόνη της δεν είναι πιθανό να προκαλέσει πραγματική αλλαγή στη συμπεριφορά των καταναλωτών, και ζήτησε περαιτέρω οικονομικά κίνητρα για να ενθαρρύνουν τους οδηγούς να κάνουν τη μετάβαση.

Ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον εξετάζει το ενδεχόμενο να δώσει στους οδηγούς οικονομικό κίνητρο έως και 6.000 λίρες (6.700 ευρώ) για να αγοράσουν ηλεκτρικά αυτοκίνητα.