Η ιταλική κυβέρνηση βρίσκεται κοντά στο να εγγυηθεί σε ένα δάνειο ύψους 6,3 δισ. ευρώ που ζητά η Fiat Chrysler Automobiles (FCA), προκειμένου να αντιμετωπίσει τις βαρύτατες οικονομικές συνέπειες της κρίσης του κορωνοϊού

Βασικός συνομιλητής της εταιρείας είναι η βασική πιστώτριά της, Intesa Sanpaolo, η οποία έχει εγκρίνει το δάνειο, με την Sace, κρατικός ασφαλιστικός φορέας για το εξαγωγικό εμπόριο, θα παράσχει εγγύηση για το 80% του ποσού. Η χορήγηση της εγγύησης θα γίνει μέσω διατάγματος του υπουργείου Οικονομικών.

1Διάβασε επίσης

Η Fiat Chrysler Automobiles προχωρά σε προσωρινές μειώσεις μισθών παγκοσμίως

Η ιταλοαμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία προσπαθεί να βελτιώσει τη χρηματοοικονομική της κατάσταση, αφού το πρώτο τρίμηνο του έτους “αιμορράγησε” καίγοντας ρευστότητα 5,5 δισ. δολαρίων.

Τα χρήματα του δανείου θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για την πληρωμή μισθών, προμηθευτών και επενδύσεων εντός Ιταλίας.

Στις σχετικές ειδήσεις, τα περισσότερα από τα εργοστάσια της FCA στις ΗΠΑ δεν θα κλείσουν κάποιες εβδομάδες το καλοκαίρι, όπως γίνεται κάθε χρόνο, προκειμένου να καλύψουν μέρος της παραγωγής που δεν κατασκευάστηκε κατά τις εβδομάδες που τα εργοστάσια ήταν κλειστά λόγω του lockdown.