Οι αυτοκινητοβιομηχανίες με τα λιγότερα και τα περισσότερα προβλήματα για το 2020

Σχετικά άρθρα

Ανακοινώθηκαν τα φετινά αποτελέσματα της ετήσιας έρευνας ποιότητας που διενεργεί η J.D. Power and Associates εδώ και 34 χρόνια, με την Dodge και την Kia να βρίσκονται στη κορυφή της λίστας. Ακολουθούν η Chevrolet και η Ram, και στη συνέχεια η Genesis. Από την άλλη, στη τελευταία θέση βρέθηκε η Tesla, ενώ την ακολουθούν η Land Rover, η Audi, η Volvo και η Mercedes-Benz.

Στην έρευνα Initial Quality Study η J.D Power ρώτα τους Αμερικάνους ιδιοκτήτες αυτοκινήτων αν αντιμετώπισαν το οποιοδήποτε πρόβλημα με το νέο τους αυτοκίνητο κατά τις πρώτες 90 ημέρες από την αγορά του. H μελέτη επικεντρώνεται σε 233 ερωτήσεις που χωρίζονται σε εννέα κατηγορίες (εξωτερικό, εσωτερικό, συστήματα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας, κινητήρας/κιβώτιο ταχυτήτων, καθίσματα, εμπειρία οδήγησης, συστήματα υποβοήθησης, εξοπλισμός/χειριστήρια/οθόνες, θέρμανση/εξαερισμός/κλιματισμός και ήχος/επικοινωνία/ψυχαγωγία/πλοήγηση).

Η μελέτη διεξήχθη από τον Φεβρουάριο μέχρι το Μάιο του 2020 και συμμετείχαν 87.282 άνθρωποι.

166 προβλήματα ανά 100 αυτοκίνητα

Κατά μέσο όρο, εμφανίστηκαν 166 προβλήματα ανά 100 αυτοκίνητα, όταν πέρυσι ήταν 93. Νικήτρια εταιρία με τα λιγότερα προβλήματα ήταν η Dodge και η Kia με 136 προβλήματα ανά 100 αυτοκίνητα. Ακολουθεί η Chevrolet και η Ram με 141 και η Genesis με 142. Η Dodge έγινε η πρώτη αμερικάνικη εταιρία που βρέθηκε στη κορυφή τη συγκεκριμένης έρευνας στα 34 χρόνια που διεξάγεται μέχρι σήμερα, ενώ η Kia για 6η συνεχόμενη χρονιά είναι η μη premium αυτοκινητοβιομηχανία με τα λιγότερα προβλήματα.

Την μεγαλύτερη άνοδο την είχε η Mitsubishi η οποία από την 30η θέση πέρυσι, φέτος βρέθηκε στην 6η θέση.

Στη τελευταία θέση βρίσκεται η Tesla με 250 προβλήματα ανά 100 αυτοκίνητα, στη προτελευταία η Land Rover με 228, τρίτη από το τέλος η Audi με 225 προβλήματα ανά 100 αυτοκίνητα, στη τέταρτη θέση από το τέλος η Volvo με 210 προβλήματα και στην πέμπτη θέση από το τέλος η Mercedes-Benz με 202 προβλήματα ανά 100 αυτοκίνητα.

Η περίπτωση της Tesla

Η Tesla βρίσκεται στη συγκεκριμένη έρευνα για πρώτη φορά, με την J.D Power να αναφέρει πως παρότι η Tesla δεν δίνει την σχετική άδεια για να ερευνήσει τα αυτοκίνητά της σε 15 πολιτείες των ΗΠΑ, ο οργανισμός κατάφερε να συλλέξει ένα αρκετά μεγάλο δείγμα από τους ιδιοκτήτες μοντέλων της Tesla από τις υπόλοιπες 35 πολιτείες των ΗΠΑ που δεν απαιτείται η σχετική άδεια της Tesla και έτσι έγινε ο υπολογισμός των προβλημάτων των μοντέλων της.

Απούσες η Fiat και η Alfa Romeo

Η Fiat, που το 2017 βρισκόταν στη τελευταία θέση, από το 2018 δεν βρίσκεται στη συγκεκριμένη λίστα, μιας και η J.D Power δεν μπόρεσε να εξάγει συμπεράσματα, λόγω των μικρών πωλήσεων της στις ΗΠΑ. Για τον ίδιο λόγο απουσιάζει φέτος και η Alfa Romeo.

Εθνικότητες

Κατά εθνικότητα, η Κορεατική αυτοκινητοβιομηχανία (Geneis, Hyundai και Kia) παρουσιάζει τα λιγότερα προβλήματα κατά μέσο όρο, διευρύνοντας το χάσμα μεταξύ κορεατικών και άλλων αυτοκινητοβιομηχανιών. Οι Κορεατικές εταιρίες έχουν βελτιώσει σταθερά την ποιότητα των αυτοκινήτων τους τα τελευταία χρόνια. Να σημειωθεί πως 13 μοντέλα του Hyundai Motor Group βρίσκονται μέσα στις τρεις πρώτες θέσεις στις κατηγορίες τους.

Όλες οι ευρωπαϊκές αυτοκινητοβιομηχανίες εμφάνισαν περισσότερα προβλήματα από τον μέσο όρο εκτός από την Volkswagen. Οι μόνες ιαπωνικές εταιρίες που βρέθηκαν πάνω από τον μέσο όρο ήταν η Mitsubishi, η Lexus και η Nissan.

Επτά αμερικάνικες εταιρίες παρουσίασαν λιγότερα προβλήματα από τον μέσο όρο. Πρόκειται για τις Dodge (136), Chevrolet (141), Ram (141), Buick (150), GMC (151), Jeep (155) και Cadillac (162).

Premium Vs μη Premium

Οι μη-premium μάρκες έχουν λιγότερα προβλήματα από τις premium, με τις περισσότερες premium εταιρίες να βρίσκονται κάτω από τον μέσο όρο προβλημάτων. Οι μόνες που παρουσίασαν λιγότερα προβλήματα από τον μέσο όρο ήταν η Genesis (142), η Lexus (159) και η Cadillac (162).

Τα κυριότερα προβλήματα

Τα κυριότερα προβλήματα εντοπίζονται στα συστήματα ενημέρωσης. Συγκεκριμένα σχεδόν το 25% όλων των προβλημάτων που ανέφεραν οι ιδιοκτήτες που συμμετείχαν στην έρευνα, σχετίζονται με τα συστήματα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας (αναγνώριση φωνής, συνδεσιμότητα των Android Auto, Apple CarPlay και Bluetooth, οθόνες αφής, και ενσωματωμένα συστήματα πλοήγησης).

Το Chevrolet Sonic το αυτοκίνητο τα λιγότερα προβλήματα

Το αυτοκίνητο με τα λιγότερα προβλήματα είναι το Chevrolet Sonic με 103 προβλήματα ανά 100 αυτοκίνητα.

Τα αυτοκίνητα-νικητές ανά κατηγορία είναι τα εξής:

Το Hyundai Group απέσπασε 7 βραβεία (Genesis G70, Hyundai Tucson, Hyundai Veloster, Kia Forte, Kia Sedona, Kia Sorento, Kia Soul), η GM 6 βραβεία (Cadillac CT5, Cadillac CT6, Cadillac Escalade, Cadillac XT4, Chevrolet Malibu, Chevrolet Sonic), το BMW Group 3 βραβεία (BMW 8 Series, BMW X6, MINI Cooper), η Ford 3 βραβεία (Ford Mustang, Ford Ranger, Ford Super Duty), η Nissan 3 βραβεία (Nissan Armad, Nissan Maxima, Nissan Murano) και η Toyota με 2 βραβεία (Lexus GX, Toyota Tundra). Άλλα μοντέλα που κατατάσσονται στη κορυφή των κατηγοριών τους είναι τα Audi A3 και Jaguar E-Pace.

Αναλυτικά:

  • Top overall model: Chevrolet Sonic
  • Small Car: Chevrolet Sonic
  • Small Premium Car: Audi A3
  • Compact Car: Kia Forte
  • Compact Premium Car: Genesis G70
  • Compact Sporty Car: Hyundai Veloster και Mini Cooper (ισοπαλία)
  • Midsize Car: Chevrolet Malibu
  • Midsize Sporty Car: Ford Mustang
  • Midsize Premium Car: Cadillac CT5
  • Upper Midsize Premium Car: Cadillac CT6
  • Large Car: Nissan Maxima
  • Large Premium Car: BMW 8 Series
  • Small SUV: Kia Soul
  • Small Premium SUV: Jaguar E-Pace
  • Compact SUV: Hyundai Tuscon
  • Compact Premium SUV: Cadillac XT4

  • Midsize SUV: Nissan Murano
  • Midsize Premium SUV: Lexus GX
  • Upper Midsize SUV: Kia Sorento
  • Upper Midsize Premium SUV: BMW X6
  • Large SUV: Nissan Armada
  • Large Premium SUV: Cadillac Escalade
  • Minivan: Kia Sedona
  • Midsize Pickup: Ford Ranger
  • Large Light Duty Pickup: Toyota Tundra
  • Large Heavy Duty Pickup: Ford Super Duty

Τα εργοστάσια που παράγουν τα καλύτερα αυτοκίνητα

Το εργοστάσιο Yantai Dongyue 2 North της General Motors στη Κίνα που κατασκευάζει το Buick Envision πήρε το Platinum Βραβείο Ποιότητας, αφού ήταν αυτό που κατασκεύασε τα αυτοκίνητα που παρουσίασαν τα λιγότερα ελαττώματα ή δυσλειτουργίες. Αναλυτικά τα αποτελέσματα είναι τα ακόλουθα:

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Επίσημο: Εκτός Red Bull o Adrian Newey

Το πολυσυζητημένο διαζύγιο Red Bull-Adrian Newey είναι γεγονός, με την αυστριακή ομάδα να ανακοινώνει μόλις ότι ο 65χρονος Βρετανός μηχανικός και αξιότιμος σχεδιαστής της...

Οι τιμές της νέας Lancia Ypsilon στην Ιταλία

Η Lancia ανακοίνωσε τις τιμές της νέας Ypsilon για την αγορά της Ιταλίας, ενώ ταυτόχρονα έκανε γνωστό ότι ξεκίνησε η παραγωγή του μοντέλου που...

Η Nio λανσάρει την μπαταρία ημι-στερεής κατάστασης 150 kWh στην Κίνα

Όπως είχε προαναγγείλει πριν δύο χρόνια η Nio θα ξεκινήσει από 1η Ιουνίου την εμπορική διάθεση στην αγορά της Κίνα μιας ολοκαίνουριας μπαταρίας ημι-στερεής...

Ένα Tesla Cybertruck σε ευρωπαϊκούς δρόμους

Μετά από χρόνια καθυστερήσεων, η Tesla ξεκίνησε τις πρώτες παραδόσεις του Cybertruck στην αγορά της Αμερικής στα τέλη του περασμένου έτους. Η αμερικάνικη εταιρία...