Οι διοργανωτές της έκθεσης της Γενεύης ανακοίνωσαν πριν λίγα λεπτά ότι ακυρώνεται η έκθεση αυτοκινήτου, που ήταν προγραμματισμένη να διεξαχθεί από 1 έως 14 Μαρτίου του 2021, εξαιτίας της πανδημίας του νέου κορωνοϊού.

Η διοργανώτρια αρχή ανακοίνωσε ότι σε έρευνα της, η πλειοψηφία των εκθετών δήλωσε ότι πιθανότατα δεν θα συμμετείχαν στην έκθεση του 2021, και ότι θα προτιμούσαν η έκθεση της Γενεύης να γίνει το 2022. Ακόμα, δήλωσαν ότι ο κλάδος της αυτοκινητοβιομηχανίας περνά επί του παρόντος μια δύσκολη φάση και οι εκθέτες χρειάζονται χρόνο για να ανακάμψουν από τις επιπτώσεις της πανδημίας. Επιπλέον, δεν είναι βέβαιο ότι η τρέχουσα κατάσταση υγείας θα επέτρεπε τη διοργάνωση της έκθεσης του 2021, που αναμένεται να προσελκύσει περισσότερους από 600.000 επισκέπτες και 10.000 δημοσιογράφους.

Εκτός από την ακύρωση της έκθεσης αυτοκινήτου της Γενεύης του 2021, οι διοργανωτές ανακοίνωσαν τα σχέδια τους για την πώληση της εκδήλωσης στην Palexpo SA, την εταιρία που λειτουργεί το εκθεσιακό κέντρο Palexpo, εκεί όπου διεξάγεται η έκθεση. Επιπλέον, σημείωσαν ότι αυτή είναι η προτιμώμενη επιλογή τους, καθώς θα εξασφαλίσει την τακτική διοργάνωση της διεθνούς έκθεσης αυτοκινήτου της Γενεύης στο μέλλον.

Οι διοργανωτές εξήγησαν ότι η ξαφνική ακύρωση της φετινής έκθεσης είχε ως αποτέλεσμα μιας απώλεια περίπου 11 εκατομμυρίων ελβετικών φράγκων (10,2 εκατομμύρια ευρώ). Γι’αυτό και ήρθαν σε επαφή με το καντόνι της Γενεύης για οικονομική υποστήριξη και αυτό ενέκρινε δάνειο ύψους 16,8 εκατομμυρίων ελβετικών φράγκων (15,7 εκατομμύρια ευρώ).

Ωστόσο, οι διοργανωτές δήλωσαν ότι το δάνειο συνοδευόταν με όρους που δεν μπορούσαν να συμφωνήσουν, καθώς οι βασικές αντιρρήσεις ήταν πως οι διοργανωτές έπρεπε να διεξάγουν την έκθεση το 2021 και να αποπληρώσουν 1 εκατ. ελβετικά φράγκα (935 χιλ. Ευρώ) ήδη από τον Ιούνιο του 2021. Δεδομένων αυτών των απαιτήσεων, το δάνειο δεν έγινε δεκτό.