Η φετινή έκθεση της Γενεύης ακυρώθηκε την τελευταία στιγμή λόγω της πανδημίας και το μέλλον της είναι αβέβαιο, αφού η εταιρία που την διοργανώνει, η Palexpo SA πρέπει μέχρι τον Σεπτέμβριο να βρει τα κεφάλαια που απαιτούνται προκειμένου να διατηρηθεί στη ζωή, αλλιώς θα αναγκαστεί η εταιρία να εκκαθαριστεί.

Ο διευθυντής της έκθεσης της Γενεύης, Sandro Mesquita, δήλωσε σε πρόσφατη συνέντευξή του:

Εάν δεν βρούμε λύση μέχρι τον Σεπτέμβριο, κινδυνεύουμε να οδηγηθούμε σε εκκαθάριση και θα πρέπει να διαθέσουμε τα περιουσιακά μας στοιχεία προς πώληση, ιδίως το εμπορικό σήμα και τις μετοχές της Palexpo SA.

Τον περασμένο Μάιο η Palexpo SA ζήτησε από το καντόνι της Γενεύης οικονομική υποστήριξη ύψους 11 εκατομμύρια ελβετικών φράγκων (€10,3 εκατομμύρια) και το κρατικό συμβούλιο της Γενεύης πρότεινε δάνειο 16,8 εκατομμυρίων φράγκων (€15,73 εκατομμύρια), αλλά αυτό απορρίφθηκε από την διοίκηση της έκθεσης, αφού υπήρχε όρος στο δάνειο όπου η κυβέρνηση ζητούσε την εξωτερική ανάθεση της έκθεσης. Έτσι το δάνειο απορρίφθηκε και πλέον η Palexpo SA αναζητά την απαιτούμενη χρηματοδότηση από άλλες πηγές, προκειμένου να μπορέσει να διοργανώσει την έκθεση του 2021.