Με την κυκλοφορία του i30 N η Hyundai μπήκε στα πολύ “βαθιά νερά” των hothatches, και όχι μόνο απλά “κολύμπησε” αλλά έδειξε με τρανό τρόπο ότι μπορεί να πρωταγωνιστήσει.

Το κορεάτικο μοντέλο (είτε σε hatch είτε σε fastback) είναι αποκλειστικά διαθέσιμο με ένα 6-τάχυτο χειροκίνητο κιβώτιο, το οποίο έχει πολύ καλή αίσθηση και προσφέρει σφιχτές αλλαγές.

Πρόσφατα, η Hyundai παρουσίασε στην Αμερική την έκδοση του Veloster N με ένα ολοκαίνουριο 8τάχυτο αυτόματο DCT κιβώτιο, το οποίο σύντομα θα προστεθεί και στο i30 N, που κυκλοφορεί στην Ευρώπη.

Ωστόσο, ο επικεφαλής του προϊοντικού σχεδιασμού της Hyundai, Howard Lam, ανέφερε σε πρόσφατη συνέντευξη ότι η εταιρία του θα προσπαθήσει να προσφέρει στους οδηγούς την επιλογή ενός χειροκίνητου και διπλού συμπλέκτη στο μέλλον, τονίζοντας:

Όπου είναι δυνατόν, θα συνεχίσουμε να θέλουμε να προσφέρουμε στους αγοραστές την επιλογή ενός χειροκίνητου κιβωτίου ταχυτήτων ή του οκτατάχυτου κιβωτίου διπλού συμπλέκτη. Είναι δύσκολο να πούμε ποια ανάπτυξη θα επιτύχουμε, αλλά καταλαβαίνουμε ότι οι ανταγωνιστές μας που προσφέρουν αυτόματο έχουν επιτύχει ένα σημαντικό mix με αυτά τα κιβώτια. Πρέπει απλώς να περιμένουμε. Θα έλεγα ότι περισσότεροι άνθρωποι θα αγοράσουν το αυτοκίνητο με αυτόματο, παρά με χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων.