Μετά από μια παύση αρκετών μηνών και ακύρωση σημαντικών αγώνων, η FIA και ο promoter του WRC έκαναν πριν λίγα λεπτά γνωστό ότι τo παγκόσμιο πρωτάθλημα Rally επιστρέφει, ανακοινώνοντας παράλληλα το αναθεωρημένο πρόγραμμα.

Ο πρώτος αγώνας στην μετά-κορωνοϊού εποχή -και παράλληλα ο τέταρτος του πρωταθλήματος του 2020- θα είναι αυτός στην Εσθονία. Ο συγκεκριμένος αγώνας αποτελεί μια νέα προσθήκη στο πρόγραμμα αγώνων και δεν υπήρχε στον αρχικό προγραμματισμό του 2020.

Επιπλέον, αυτή θα είναι η πρώτη φορά που η εν λόγω χώρα της Βαλτικής θα φιλοξενήσει αγώνα του WRC, με την Εσθονία να γίνεται η 33η χώρα που θα διοργανώσει αγώνα από την έναρξη του θεσμού το 1973.

Τα χώματα της Εσθονίας θα προηγηθούν αυτά της Τουρκίας (24-27 Σεπτεμβρίου), με τον αγώνα στη Γερμανία να γίνεται στις 15-18 Οκτωβρίου, με τους δυο αυτούς αγώνες να πραγματοποιούνται τις ημερομηνίες που είχαν αρχικά ανακοινωθεί. Συνεχίζοντας, στο αναθεωρημένο ημερολόγιο, το Rally Σαρδηνίας μετακινείται στις 29 Οκτωβρίου – 1 Νοεμβρίου, αφού αναβλήθηκε ο αγώνας τον Ιούνιο εξαιτίας της πανδημίας που προκάλεσε η νόσος Covid-19.

Το πρωτάθλημα θα ολοκληρωθεί με την επιστροφή του WRC στην Ιαπωνία, που κλείνει τη σεζόν (19 – 22 Νοεμβρίου), με τη συγκεκριμένη ημερομηνία να παραμένει αμετάβλητη. Όπως θα δεις παρακάτω, το φετινό πρωτάθλημα θα ολοκληρωθεί μετά από 8 αγώνες, όταν το αρχικό πρόγραμμα είχε 14.

Αγώνας Χώρα Ημερομηνία
1. Μόντε Κάρλο 23 – 26 Ιανουαρίου
2. Σουηδία 13 – 16 Φεβρουαρίου
3. Μεξικό 12 – 15 Μαρτίου
4. Εσθονία 4 – 6 Σεπτεμβρίου
5. Τουρκία 24 – 27 Σεπτεμβρίου
6. Γερμανία 15 – 18 Οκτωβρίου
7. Σαρδηνία 29 Οκτωβρίου – 1 Νοεμβρίου
8. Ιαπωνία 19 – 22 Νοεμβρίου

Όπως γνωρίζεις, πριν την εξάπλωση του νέου κορωνοϊού είχαν διεξαχθεί τρεις αγώνες στο WRC. Έπειτα, το πρωτάθλημα διεκόπη, με τη νόσο Covid-19 να είναι η αιτία να ακυρώθηκαν οι αγώνες στην Αργεντινή, στην Πορτογαλία, στην Κένυα, στη Φιλανδία, στη Νέα Ζηλανδία και στην Ουαλία.