To WRC επιστρέφει. Ανακοίνωσε το αναθεωρημένο πρόγραμμα

Σχετικά άρθρα

Μετά από μια παύση αρκετών μηνών και ακύρωση σημαντικών αγώνων, η FIA και ο promoter του WRC έκαναν πριν λίγα λεπτά γνωστό ότι τo παγκόσμιο πρωτάθλημα Rally επιστρέφει, ανακοινώνοντας παράλληλα το αναθεωρημένο πρόγραμμα.

Ο πρώτος αγώνας στην μετά-κορωνοϊού εποχή -και παράλληλα ο τέταρτος του πρωταθλήματος του 2020- θα είναι αυτός στην Εσθονία. Ο συγκεκριμένος αγώνας αποτελεί μια νέα προσθήκη στο πρόγραμμα αγώνων και δεν υπήρχε στον αρχικό προγραμματισμό του 2020.

Επιπλέον, αυτή θα είναι η πρώτη φορά που η εν λόγω χώρα της Βαλτικής θα φιλοξενήσει αγώνα του WRC, με την Εσθονία να γίνεται η 33η χώρα που θα διοργανώσει αγώνα από την έναρξη του θεσμού το 1973.

Τα χώματα της Εσθονίας θα προηγηθούν αυτά της Τουρκίας (24-27 Σεπτεμβρίου), με τον αγώνα στη Γερμανία να γίνεται στις 15-18 Οκτωβρίου, με τους δυο αυτούς αγώνες να πραγματοποιούνται τις ημερομηνίες που είχαν αρχικά ανακοινωθεί. Συνεχίζοντας, στο αναθεωρημένο ημερολόγιο, το Rally Σαρδηνίας μετακινείται στις 29 Οκτωβρίου – 1 Νοεμβρίου, αφού αναβλήθηκε ο αγώνας τον Ιούνιο εξαιτίας της πανδημίας που προκάλεσε η νόσος Covid-19.

Το πρωτάθλημα θα ολοκληρωθεί με την επιστροφή του WRC στην Ιαπωνία, που κλείνει τη σεζόν (19 – 22 Νοεμβρίου), με τη συγκεκριμένη ημερομηνία να παραμένει αμετάβλητη. Όπως θα δεις παρακάτω, το φετινό πρωτάθλημα θα ολοκληρωθεί μετά από 8 αγώνες, όταν το αρχικό πρόγραμμα είχε 14.

Αγώνας Χώρα Ημερομηνία
1. Μόντε Κάρλο 23 – 26 Ιανουαρίου
2. Σουηδία 13 – 16 Φεβρουαρίου
3. Μεξικό 12 – 15 Μαρτίου
4. Εσθονία 4 – 6 Σεπτεμβρίου
5. Τουρκία 24 – 27 Σεπτεμβρίου
6. Γερμανία 15 – 18 Οκτωβρίου
7. Σαρδηνία 29 Οκτωβρίου – 1 Νοεμβρίου
8. Ιαπωνία 19 – 22 Νοεμβρίου

Όπως γνωρίζεις, πριν την εξάπλωση του νέου κορωνοϊού είχαν διεξαχθεί τρεις αγώνες στο WRC. Έπειτα, το πρωτάθλημα διεκόπη, με τη νόσο Covid-19 να είναι η αιτία να ακυρώθηκαν οι αγώνες στην Αργεντινή, στην Πορτογαλία, στην Κένυα, στη Φιλανδία, στη Νέα Ζηλανδία και στην Ουαλία.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

WRC: Ο Rovampera νικητής στο Rally Κένυας

Ο Kalle Rovanpera κέρδισε για δεύτερη φορά το Rally Κένυας αφήνοντας στη δεύτερη θέση τον Takamoto Katsuta, κάνοντας έτσι το 1-2 για την Toyota....

Δες την Michele Mouton να αντιδρά στη νίκη της στο Rally Ακρόπολις

Η Michele Mouton είναι η πιο επιτυχημένη γυναίκα που συμμετείχε ποτέ στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι και φέτος συμπληρώνονται 50 χρόνια από τον πρώτο της...

WRC: Το Rally των Καναρίων Νήσων στο ημερολόγιο του 2025

Ακολουθώντας τα βήματα του Rally Λετονίας και του Rally Πολωνίας, τα οποία χρησιμοποίησαν το μονοπάτι του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ράλι (ERC) για να συμμετάσχουν στο...