Με 98 χλμ. ηλεκτρική αυτονομία το υβριδικό επαγγελματικό van LEVC VN5

Σχετικά άρθρα

H London EV Company (LEVC), η εταιρία πίσω από το νέο ταξί του Λονδίνου, το οποίο είναι διαθέσιμο και σε άλλες πόλεις εκτός Αγγλίας, ανακοίνωσε στις αρχές του χρόνου ότι θα επεκτείνει τις επιχειρηματικές της δραστηριότητες και το πρώτο παράδειγμα είναι το VN5.

Αυτό είναι ένα νέο υβριδικό ελαφρύ επαγγελματικό van, του οποίου οι παραγγελίες στην Αγγλία άνοιξαν χθες. Οι παραδόσεις θα ξεκινήσουν το τέταρτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους, ενώ οι πελάτες για την αριστεροτίμονη έκδοση θα παραλάβουν το VN5 από τον Μάρτιο του 2021.

Ο χώρος φόρτωσης του VN5 μπορεί να φιλοξενεί εύκολα δύο Euro παλέτες, με το συνολικό ωφέλιμο φορτίο να είναι άνω των 800 κιλών. Ακόμα, το van διαθέτει μια μεγάλη συρόμενη πλευρική πόρτα φόρτωσης (επιτρέποντας την πλευρική φόρτωση μιας παλέτας), ενώ η πόρτα στο πίσω μέρος ανοίγει κατά 60:40 για εύκολη φόρτωση και εκφόρτωση.

Το VN5 βασίζεται στην ίδια αρχιτεκτονική με το TX, το υβριδικό ταξί της LEVC και έτσι το van διαθέτει το ίδιο σύστημα κίνησης (τον 1.500άρη βενζινοκινητήρα του Volvo V40 και έναν ηλεκτροκινητήρα), με την αμιγώς ηλεκτρική του αυτονομία να αγγίζει τα 98 χλμ., ενώ η συνολική αυτονομία του ανέρχεται σε 485 χλμ, στον WLTP κύκλο.

Τέλος, όπως και το TX, το VN5 διαθέτει ένα παρόμοιο πολύ μικρό κύκλο στροφής. Το εργοστάσιο της εταιρίας έχει παραγωγική ικανότητας 20.000 αυτοκινήτων ετησίως, με την LEVC να πιστεύει ότι το VN5 θα καλύψει το 70% αυτής.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Rezvani Retro RR1. Μια 911 με “σύγχρονη-ρετρό” εμφάνιση

Η νέα δημιουργία της Rezvani είναι το Retro RR1. Πρόκειται για μια 911 (992) που διαθέτει νέο αμάξωμα κατασκευασμένο από ανθρακονήματα, με ρετρό σχεδίαση...