Αυτή η McLaren Senna ανταποκρίνεται πραγματικά στη όνομά της

Σχετικά άρθρα

Ένας ιδιοκτήτης μιας McLaren Senna ζήτησε από το τμήμα MSO (McLaren Special Operations) της βρετανικής εταίρας να του βάψει το αυτοκίνητα στα χρώματα του μονοθέσιου του Ayrton Senna, με το οποίο ο Βραζιλιάνος κατέκτησε τον τρίτο -και τελευταίο- τίτλο στην καριέρα του.

Ο λόγος για την θρυλική MP4/4, όπου το 1991 ο Senna κέρδισε την Williams των Nigel Mansell και Riccardo Patrese, ενώ την ίδια χρονιά ο οδηγός της McLaren πήρε την πρώτη νίκη στον αγώνα της πατρίδας του.

Η συγκεκριμένη McLaren Senna, εκτός από το livery της Marlboro, έχει και μερικές ωραίες λεπτομέρειες που αναφέρονται στο Senna. Για παράδειγμα, ο αριθμός 1 βρίσκεται στη μύτη και στην πίσω αεροτομή, ο οποίος παραπέμπει στον αριθμό του Ayrton εκείνη τη σεζόν. Στα εμπρός φτερά υπάρχει μια εικόνα του κίτρινου κράνους του Senna, ενώ πίσω από το πλαϊνό παράθυρο υπάρχει ένα στεφάνι που αναφέρεις τις τρεις χρονιές στις οποίες ο Senna κατέκτησε το πρωτάθλημα οδηγών στην F1, το 1988, το 1990 και το 1991.

Να θυμίσω πως κάθε μέρος του αμαξώματος της Senna είναι κατασκευασμένο από carbon, με αποτέλεσμα η Senna να είναι η ελαφρύτερη McLaren παραγωγής που έχει κατασκευαστεί ποτέ, με το συνολικό βάρος να φτάνει μόλις τα 1.198 κιλά στεγνό (χωρίς υγρά). Μηχανικά, χρησιμοποιεί τον ίδιο biturbo 4.0-λιτρο V8 κινητήρα της 720S, αλλά στην συγκεκριμένη περίσταση αποδίδει 80 άλογα παραπάνω, φτάνοντας τα 800, με την ροπή να είναι 800 Nm (+30 Nm σε σχέση με την 720S).

Μια Senna με τα ανάλογα χρώματα ανήκει και στον συλλέκτη Manny Khoshbin.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα