Η Fisker βρίσκεται σε συνομιλίες με τη Volkswagen προκειμένου η γερμανική εταιρία να της δώσει την MEB πλατφόρμα, έτσι ώστε να κατασκευαστεί πάνω σε αυτή το Ocean. Στόχος της Fisker με τη συγκεκριμένη συμφωνία είναι να μειώσει το κόστος ανάπτυξης του Ocean, με την Fisker να θέλει να υπογράψει μια αρχική συμφωνία με την VW μέσα στο μήνα, έτσι ώστε η παραγωγή του Ocean να ξεκινήσει κατά το τέταρτο τρίμηνο του 2022.

Η Fisker αναφέρει πως το Ocean θα είναι διαθέσιμο με έναν (πίσω) ή δύο ηλεκτροκινητήρες, έναν ανά άξονα, οι οποίοι θα τροφοδοτούνται με μια μπαταρία ιόντων λιθίου 80 kWh. Η απόδοση τους είναι περίπου 225 kW (304 άλογα), ενώ θα υπάρχει και μια έκδοση υψηλών επιδόσεων, όπου το 0-96 χλμ/ώρα θα το ολοκληρώνει σε λιγότερο από 3 δευτ.

Η αυτονομία του αυτοκινήτου θα αγγίζει τα 300 μίλια (482 χλμ.). Η φόρτιση της μπαταρίας από το 15% έως το 80% θα χρειάζεται περίπου 30 λεπτά, και θα δίνει στο αυτοκίνητο μια αυτονομία της τάξεως των 300 χλμ. Η μπαταρία θα μπορεί να φορτίσει και μέσω του φωτοβολταϊκού πάνελ που βρίσκεται στην οροφή του μοντέλου, όπου σύμφωνα με την Fisker, το πάνελ χαρίζει έως και 1.610 χλμ ετησίως (1.000 μίλια), δωρεάν φόρτισης.

Θα έχει ως αντίπαλο το Tesla Model Y, καθώς και τα Ford Mustang Mach-E, Jaguar I-Pace και Mercedes-Benz EQC. Η τιμή του στις ΗΠΑ ξεκινά από τα 37.499 δολάρια, που μετά την κρατική έκπτωση των 7.500 δολαρίων στις ΗΠΑ, η τιμή του πέφτει στα 29.999 δολάρια, ενώ θα προσφέρεται και μέσω μιας υπηρεσίας leasing, με πολύ χαμηλή τιμή, η οποία θα είναι κατά πολύ μικρότερη από τα 379 δολάρια τον μήνα.