Η Renault θέλοντας να βοηθήσει στη δημιουργία της πρώτης αμιγώς “ηλεκτρικής πόλης”, παραχώρησε σε κάθε νοικοκυριό του χωριού Appy στην περιοχή Ariege της Γαλλίας, ένα νέο Zoe. Το Appy είναι μια εξαιρετικά απομακρυσμένη και απομονωμένη ορεινή κοινότητα, που περικλείεται από αλπικά δάση και βρίσκεται σε υψόμετρο περίπου 800 μέτρων.

1

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του 2017, το εν λόγω χωριό αριθμεί 25 κατοίκους και κάθε σπίτι θα κρατήσει το νέο Zoe για τρία χρόνια, σε ένα πρωτοποριακό νέο σχέδιο της γαλλικής εταιρίας, θέλοντας να αποδείξει πως η ηλεκτρική κινητικότητα μπορεί να είναι κατάλληλη για όλους.

2

Οι κάτοικοι του Appy θα μοιράζονται τις εντυπώσεις και τις εμπειρίες τους με τη Renault, δίνοντας την ευκαιρία στην τελευταία να μάθει και να βοηθηθεί στη κατανόηση του τρόπου με τον οποίο οι πελάτες αλληλεπιδρούν και χρησιμοποιούν τα ηλεκτρικά οχήματα καθημερινά.

Στις σχετικές ειδήσεις, το Renault Zoe ήταν το best seller ηλεκτρικό μοντέλο για το πρώτο εξάμηνο του 2020 στην Ευρώπη, αφού σημείωσε σχεδόν 38.000 μονάδες, αφήνοντας στη δεύτερη θέση το Tesla Model 3, με τα Volkswagen e-Golf και Nissan Leaf να ακολουθούν.