Στις 15 Σεπτεμβρίου ξεκινά η δίκη του Greg Kelly, πρώην δεξί χέρι του Carlos Ghosn στη Nissan

Σχετικά άρθρα

Τον Νοέμβριο του 2018 οι ιαπωνικές αρχές συνέλαβαν τον Carlos Ghosn και τον Greg Kelly, διευθυντικό στέλεχος της Nissan και στενός συνεργάτης του Ghosn και τους κατηγόρησαν για παραβίαση της νομοθεσίας και απόκρυψη εισοδήματος.

Και ενώ ο Ghosn έχει διαφύγει στον Λίβανο και είναι απίθανο να γυρίσει στην Ιαπωνία για να δικαστεί, Ιάπωνας εισαγγελέας ανακοίνωσε σήμερα πως η δική του Kelly θα ξεκινήσει στις 15 Σεπτεμβρίου. Ο Greg αποφυλακίστηκε τον Δεκέμβριο του 2018 και από τότε παραμένει στην Ιαπωνία περιμένοντας την δίκη του.

Από την πρώτη ημέρα της σύλληψης του, ο Carlos Ghosn δηλώνει πως έπεσε θύμα συνωμοσίας, κατηγορώντας νυν και πρώην υψηλόβαθμα στελέχη της Nissan για πισώπλατα μαχαιρώματα.

Εσωτερικά emails της Nissan που είδαν το φως της δημοσιότητας τον περασμένο μήνα, αποκαλύπτουν πως κορυφαία στελέχη της Nissan ξεκίνησαν τις προσπάθειες τους να εκθρονίσουν τον Ghosn, σχεδόν έναν χρόνο πριν από την σύλληψη του, ενώ ενορχήστρωσαν και την σύλληψη του Kelly..

Και ο Kelly δηλώνει αθώος, με την δίκη του να αναμένεται να διαρκέσει περίπου έναν χρόνο. O Kelly κατηγορείται πως βοήθησε τον Ghosn να κρύψει περίπου 9 δισεκατομμύρια γιεν (72,54 εκατ. ευρώ).

ΠηγήReuters.com

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Βέλγιο: “Μεθυσμένος” οδηγός απέδειξε ότι το σώμα του παράγει αλκοόλ

Ένας 40χρονος Βέλγος που είχε παραπεμφθεί σε δικαστήριο της Μπριζ επειδή συνελήφθη να οδηγεί μεθυσμένος καθ’ υποτροπή, απαλλάχθηκε από όλες τις κατηγορίες αφού απέδειξε...

Ένα Lucid Air κάηκε ολοσχερώς μετά από πρόσκρουση σε στύλο στη Βαρσοβία

Το περιστατικό συνέβη στη διασταύρωση των οδών Aleja Niepodległosci και Antoniego Madalinskiego στην πρωτεύουσα της Πολωνίας, το πρωί της 19ης Απριλίου, όπου πληροφορίες από...