Ο δικαστής απέρριψε το αίτημα της GM να συνεχιστεί η μήνυσή της εναντίον της FCA

Σχετικά άρθρα

Ο ομοσπονδιακός δικαστής Paul Borman ανακοίνωσε πως δεν θα επανεξετάσει τη μήνυση της General Motors εναντίον της Fiat Chrysler και των πρώην στελεχών της, αφού υποστήριξε πως τα νέα στοιχεία που κατέθεσε η GM στο δικαστήριο δεν μπορούν να δικαιολογήσουν την επανέναρξη της δίκης.

Η GM που δεν ήταν χαρούμενη με την αρχική απόρριψη της μήνυσής της, παρουσίασε νέα αποδεικτικά στοιχεία πριν από μερικές ημέρες στο δικαστήριο, στα οποία συμπεριλαμβανόταν και καταθέσεις σε τραπεζικούς λογαριασμούς σε Ιταλία, Λιχτενστάιν, Ελβετία και Σιγκαπούρη, που σύμφωνα με την GM, αποδεικνύουν πως στελέχη του United Auto Workers (UAW), του συνδικάτου Αμερικανών και Καναδών εργαζομένων στις αυτοκινητοβιομηχανίες, δωροδοκήθηκαν από στελέχη της FCA, προκειμένου η FCA να λάβει ευνοϊκότερους όρους στις διαπραγματεύσεις εργασίας, οφέλη στους μισθούς και στις εργασιακές πρακτικές, που κόστισαν στην GM δισ. δολάρια.

Ο δικαστής στην ανακοίνωσή του αναφέρει πως ακόμη και αν οι τραπεζικοί λογαριασμοί που αναφέρει η GM υπάρχουν, αυτό δεν οδηγεί στο συμπέρασμα πως η FCA τους χρησιμοποίησε για να δωροδοκήσει αξιωματούχους του UAW. 

Η GM δήλωσε πως θα ασκήσει έφεση στην απόφαση του δικαστή, χαρακτηρίζοντας της ως απογοητευτική, με την FCA να χαρακτηρίζει ως “παράλογες” τις καταγγελίες της GM, λέγοντας πως οι αξιώσεις της είναι βγαλμένες από “ταινία κατασκοπείας”, υποστηρίζοντας πως η General Motors προσπαθεί να βλάψει τη φήμη της καθώς προετοιμάζεται για τη συγχώνευση με την PSA.

Η FCA στην ανακοίνωσή της τονίζει:

Η απόφαση του δικαστή Borman επιβεβαιώνει για άλλη μια φορά αυτό που είπαμε από την αρχή – ότι η αγωγή της GM είναι άνευ αξίας και η προσπάθειά της να υποβάλει τροποποιημένη καταγγελία με το πρόσχημα να ζητήσει από το δικαστήριο να αλλάξει γνώμη δεν ήταν παρά μια αβάσιμη απόπειρα για να αλλοιώσει την εικόνα ενός ανταγωνιστή της που αυξάνει συνεχώς το μερίδιο αγοράς του.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η GM φεύγει από τα εμβληματικά της κεντρικά γραφεία

Από το 1996 η GM έχει τα κεντρικά της γραφεία στο Renaissance Centre, στο ψηλότερο κτίριο του Ντιτρόιτ, αλλά η εταιρία εγκαταλείπει τον εμβληματικό...

Ford και GM εξετάζουν συνεργασίες για να ανταγωνιστούν τους Κινέζους

Τόσο η Ford όσο και η GM δήλωσαν πως εξετάζουν το ενδεχόμενο συνεργασιών για τη μείωση του κόστους των ηλεκτρικών αυτοκινήτων, προκειμένου να ανταγωνιστούν...