Τον περασμένο μήνα ο δικαστής Paul Borman απέρριψε την μήνυση της General Motors εναντίον της Fiat Chrysler και των πρώην στελεχών της, αφού υποστήριξε πως η GM δεν είχε αρκετά αποδεικτικά στοιχεία που να αποδεικνύουν πως η FCA προσπάθησε να την βλάψει.

Η GM που δεν ήταν χαρούμενη με την απόρριψη της μήνυσής της, παρουσίασε στο δικαστήριο νέα αποδεικτικά στοιχεία, στα οποία συμπεριλαμβάνονται και καταθέσεις σε τραπεζικούς λογαριασμούς σε Ιταλία, Λιχτενστάιν, Ελβετία και Σιγκαπούρη, που σύμφωνα με την GM, αποδεικνύουν πως στελέχη του United Auto Workers (UAW), του συνδικάτου Αμερικανών και Καναδών εργαζομένων στις αυτοκινητοβιομηχανίες, δωροδοκήθηκαν από στελέχη της FCA, προκειμένου η FCA να λάβει ευνοϊκότερους όρους στις διαπραγματεύσεις εργασίας, οφέλη στους μισθούς και στις εργασιακές πρακτικές, που κόστισαν στην GM δισ. δολάρια.

Η GM ζητά από τον δικαστή, αφού εξετάσει τα νέα στοιχεία να επαναφέρει την υπόθεση στο δικαστήριο, με την FCA να απαντά πως “θα συνεχίσει να υπερασπίζεται έντονα και θα χρησιμοποιήσει όλα τα διαθέσιμα ένδικα μέσα ως απόκριση στις προσπάθειες της GM να αναστήσει αυτήν την αβάσιμη αγωγή”.

Η FCA χαρακτήρισε “παράλογες” τις καταγγελίες της GM, λέγοντας πως οι αξιώσεις της GM είναι βγαλμένες από “ταινία κατασκοπείας”, υποστηρίζοντας πως η GM προσπαθεί να βλάψει τη φήμη της καθώς προετοιμάζεται για τη συγχώνευση με την PSA.

Στις σχετικές ειδήσεις η FCA, κατά την παρουσίαση των οικονομικών της αποτελεσμάτων για το δεύτερο τρίμηνο, ανακοίνωσε πως ορισμένα νέα της μοντέλα θα καθυστερήσουν να παρουσιαστούν λόγω της πανδημίας. Έτσι η επταθέσια έκδοση του νέου Grand Cherokee θα παρουσιαστεί το πρώτο τρίμηνο του 2021, με τα Wagoneer και Grand Wagoneer να παρουσιάζονται κατά το δεύτερο τρίμηνο.

Το νέο Grand Cherokee θα ξεκινήσει να κατασκευάζεται από το τρίτο τρίμηνο του 2021, ενώ το υβριδικό Wrangler 4xe θα παρουσιαστεί το τέταρτο τρίμηνο του 2021 και θα ξεκινήσει να κατασκευάζεται εντός αυτού.

Εντός του 2021 θα παρουσιαστεί και το ανανεωμένο Compass, ενώ το Ram TRX θα παρουσιαστεί μέσα στο τέταρτο τρίμηνο του 2020.