Η Porsche έχει ξεκινήσει μια εσωτερική έρευνα για πιθανή ύποπτη χειραγώγηση των κινητήρων βενζίνης της, ενημερώνοντας την KBA -την γερμανική αρχή ασφάλειας οχημάτων- η οποία και αυτή με την σειρά της ξεκίνησε επίσημη έρευνα, τον εισαγγελέα της Στουτγάρδης και τις αρμόδιες αρχές των ΗΠΑ.

Συγκεκριμένα η γερμανική εταιρία αναφέρει πως η έρευνα της “εστιάζει σε ύποπτες παράνομες αλλαγές σε hardware και software των βενζινοκινητήρων της που θα μπορούσαν να επηρεάσουν τα συστήματα εξάτμισης και τα εξαρτήματα του κινητήρα”.

Εκπρόσωπος της Porsche δήλωσε:

Η Porsche εξετάζει τακτικά και συνεχώς τις τεχνικές πτυχές των οχημάτων της καθώς και τη συμμόρφωσή τους με τις κανονιστικές αρχές. Στο πλαίσιο αυτών των εσωτερικών ερευνών, η Porsche εντόπισε ζητήματα και έχει, όπως και στο παρελθόν, ενημερώσει προληπτικά τις αρχές,

συμπληρώνοντας πως τα ζητήματα αφορούν αυτοκίνητα που αναπτύχθηκαν πριν από αρκετά χρόνια και για την ώρα, δεν υπάρχουν ενδείξεις πως επηρεάζονται και μοντέλα της υπάρχουσας γκάμας της.

Γερμανικά δημοσιεύματα θέλουν οι έρευνες να εστιάζονται στους κινητήρες βενζίνης που κυκλοφόρησαν μεταξύ 2008 και 2013 και τοποθετήθηκαν μεταξύ άλλων στις 911 και Panamera.

Στην έρευνα της η Porsche, εκτός από συζητήσεις με υπαλλήλους της, εξέτασε τα πρωτόκολλα των συναντήσεων, αλλά και εκατοντάδες χιλιάδες email στην αναζήτηση αποδεικτικών στοιχείων.