Καταργείται προσωρινά το Skoda Kodiaq RS

Σχετικά άρθρα

Η τσέχικη μάρκα έκανε γνωστό μέσω ανακοίνωση της, ότι η παραγωγή της sport έκδοσης του μεγάλου SUV της θα σταματήσει σταδιακά τις ερχόμενες εβδομάδες. Το Kodiaq RS είναι το τελευταίο θύμα των αυστηρότερων κανονισμών για τις εκπομπές ρύπων, με την Skoda να επιβεβαιώνει επίσης ότι θα υπάρξουν “ορισμένες προσαρμογές στη γκάμα των κινητήρων της το επόμενο έτος”.

Το Kodiaq RS παρουσιάστηκε τον Οκτώβριο του 2018 και κάτω από το καπό υπάρχει ο 2.0 BiTDI twin-turbo, απόδοσης 240 ίππων και 500 Nm ροπής. Παρότι το μοντέλο θα καταργηθεί σταδιακά το επόμενο διάστημα, η δήλωση της Skoda επιβεβαιώνει επίσης ότι μια αναβαθμισμένη έκδοση του Kodiaq RS θα επαναλανσαριστεί, όταν το μοντέλο υποστεί το facelift στα μέσα του κύκλου ζωής του.

Χωρίς να υπάρχουν περισσότερες λεπτομέρειες, προσωπική εκτίμηση είναι ότι το μοντέλο θα επανέλθει στη γκάμα της εταιρίας με το plug-in υβριδικό σύστημα που είδαμε στη νέα Octavia RS, που συνδυάζει έναν 1.400άρη TSI κινητήρα (EA211 TSI), απόδοσης 150 ίππων, με έναν ηλεκτροκινητήρα 85 kW (115 ίππων) και 330 Nm. Συνολικά, η απόδοση του ανέρχεται σε 245 άλογα και 400 Nm, και συνδυάζεται με ένα 6-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη, στέλνοντας την κίνηση στον εμπρός άξονα.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Τα ευρωπαϊκά λιμάνια γεμίζουν με απούλητα αυτοκίνητα

Χιλιάδες αυτοκίνητα είναι σήμερα σταθμευμένα σε πολλά ευρωπαϊκά λιμάνια, πολλά από τα οποία προέρχονται από την Κίνα. Αρκετές αυτοκινητοβιομηχανίες έχουν μισθώσει μεγάλες εκτάσεις σε...