Το προηγούμενο τριήμερο διεξήχθη στα χώματα της Τουρκίας ο δεύτερος αγώνας στην μετά-κορωνοϊού εποχή για το WRC. Νικητής στο φετινό Rally Τουρκίας ήταν ο Elfyn Evans, με τον Ουαλό να βρισκόταν στην τέταρτη θέση κατά το ξημέρωμα της -σημερινής- τελευταίας ημέρας, με ένα λεπτό διαφορά από την κορυφή.

1

Ωστόσο, ο Evans ανέβηκε στην πρώτη θέση μετά από μια αξιοσημείωτη ένδειξη ταχύτητας και ταυτόχρονης ατυχίας των υπόλοιπων οδηγών, με τους βράχους της Τουρκίας να προκάλεσαν προβλήματα στους αντιπάλους του. Ο οδηγός της Toyota κατάφερε να επιβιώσει στις δύσκολες ειδικές διαδρομές, κατακτώντας την 3η νίκη στην καριέρα του έχοντας διαφορά 35,2 δευτερόλεπτα από τον Thierry Neuville.

2

Οι Neuville, Sebastien Loeb και Sebastien Ogier είχαν κλαταρίσματα την τελευταία ήμερα, όπως και οι Kalle Rovanpera και Esapekka Lappi που βρίσκονταν πίσω του. Το δράμα για τον Ogier ήταν μεγαλύτερο, καθώς εγκατέλειψε με μηχανικό πρόβλημα στον κινητήρα του Yaris WRC.

3

Μαζί με τους δύο βαθμούς της τέταρτης θέσης στην power stage, ο Evans πήρε συνολικά 27 βαθμούς από τον αγώνα της γειτονικής χώρας, ανεβαίνοντας στην κορυφή της βαθμολογίας του πρωταθλήματος οδηγών, ενώ απομένουν δύο αγώνες (Σαρδηνία και Βέλγιο) για την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος.

Ο Thierry Neuville, που ξεκίνησε την ημέρα από την πρώτη θέση, τερμάτισε τελικά δεύτερος με τον Hyundai i20 WRC του, αλλά πήρε τους πέντε επιπλέον βαθμούς της πρώτης θέσης στην power stage. O Βέλγος ήταν αναμφισβήτητα ο γρηγορότερος οδηγός του Σαββατοκύριακου, κερδίζοντας επτά από τις 12 ειδικές διαδρομές, αλλά το κλατάρισμα του κόστισε αρκετό χρόνο.

4

Στο τρίτο σκαλί του βάθρου ανέβηκε ο teammate του Sebastien Loeb, με επιπλέον 24,2 δευτερόλεπτα διαφορά. Ο Rovanpera τερμάτισε τέταρτος, ενώ ο Gus Greensmith πήρε το καλύτερο αποτέλεσμα της καριέρας του τερματίζοντας πέμπτος.

5Αποτελέσματα

6Βαθμολογία Οδηγών

7Βαθμολογία Κατασκευαστών